Krimi

2024.05.10. 09:59

Köddé vált a kockásfülű nyúl – pofátlan csalást lepleztek le a dühös szülők

Százhúsz embert vert át egy nő, aki mesekönyveket és diafilmeket árult a neten, de azokat soha nem küldte el a vevőknek.

MW-összeállítás

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Bajai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat egy nővel szemben, aki 2021 októbere és 2023 augusztusa között 120 gyanútlan vevőt csapott be. Az egyik közösségi oldalon olyan népszerű mesekönyveket, diafilmeket, diavetítőket és képregényeket árult, amelyek valójában sosem voltak a birtokában – írja az MTI a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye alapján. 

A közlemény szerint a Pest vármegyében élő nő előre utalással kérte rendezni a vételárat, és ehhez időről időre új bankszámlaszámokat adott meg. A sértettek fejenként 10–30 ezer forintot fizettek a csalónak, azonban a megígért csomagot hiába várták. 

A nő az átvert vevőket összesen mintegy másfél millió forinttal károsította meg, a pénz egy részét a károsultak többszöri felszólítására még a vádemelés előtt megtérítette.

A Bajai Járásbíróság – tárgyalás mellőzésével – a nő bűnösségét a váddal egyezően állapította, és – négy év próbaidőre felfüggesztve – két év fogházbüntetésre ítélte. A döntés jogerős, azt mindenki tudomásul vette – írják a közleményben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában