Jöhetnek a kis macik és sünik

2023.11.06. 15:00

Szabadbattyánban új bölcsőde várja a gyerekeket (galéria)

Szabadbattyánban ünnepi hangulat uralkodott, amikor hétfőn hivatalosan is megnyitották a Cifrakert Óvoda - Bölcsőde Bóbita nevű új intézményét. A modern épület 28 kisgyermeknek nyújt helyet, ahol minden adott a játékra és fejlődésre: tágas, világos szobák, biztonságos játszótér és jól felszerelt konyha.

Hajdú Marianna

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Ez a létesítmény nemcsak egy szükséges infrastrukturális fejlesztés, hanem egy új fejezet a város életében is. A kisgyermekes szülőknek nem kell aggódniuk amiatt, hogy munkába menet nincs, aki vigyázzon a legkisebbekre. A település szociális életére is hatással lesz az új bölcsőde, mivel a szülők munkába állásával nő a helyi gazdaság ereje, az új munkahelyek pedig további családokat vonzhatnak a településre.

Az átadó ünnepségen megjelent Törő Gábor országgyűlési képviselő, Molnár Krisztián a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Szabó Ildikó polgármester, Hufnágelné Bán Irén, a Szabadbattyáni Cifrakert Óvoda-Bölcsőde intézményvezetője, Mayer László helyettes esperes, plébános, Szücs Sándor református lelkész.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A bölcsőde épületének története 2019-ben indult útjára. Több szempont is nehezítette az új bölcsőde épület megépítésének kivitelezését, úgy mint a covid19 járvány, majd az időközben megnövekedett kivitelezési árak - említette beszédében Szabó Ildikó polgármester. Bár Murphy törvénye dolgozott, a sok támogatás viszont segítette a kivitelezést és 2023 októberében sikeresen le is zárult.

– Nem csak a családok, de az ország érdeke is az, hogy azok, akik gyermeket vállalnak és mellette plusz jövedelemforrásra is szert szeretnének tenni, azok azt megtehessék - mondta Törő Gábor országgyűlési képviselő, utalva a hasonló fejlesztések fontosságára.

Azok a legfontosabb fejlesztések, amik a gyermekeinkről szólnak és szerencsére Fejér Vármegye egyre több részén azzal a pozitív problémával és kihívással találkozunk. Sok a magyar gyermek, sok a kisgyermek, és a települések ellátórendszere nem bírja az elhelyezésüket. Ennek a megoldása közös feladat, és hogy az édesanyák a munka világába minél előbb visszatérhessenek, miközben a gyermekek XXI. századi körülmények között vannak elhelyezve - mondta köszöntő beszédében Molnár Krisztián elnök.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A Cifrakert Óvoda ovisai elbűvölő előadásukkal - amelyben verseltek, énekeltek és játszottak közönségüknek - még ünnepibbé tették az új bölcsőde épület átadásának eseményét.

A dajkák és az óvónénik már csodálatosan szép és bájos dekorációkkal díszítették fel a helyiségeket, amelyek várják a maci és a süni csoport első tagjait, így mindenhol aranyos figurák mosolyognak az új jövevényekre. A helyes kis berendezések, bútorok rengeteg játékkal várják a kicsiket, hogy birtokba vehessék őket és örömüket leljék majd az itt eltöltött időben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában