Más ajándékkal élnek

2024.05.12. 20:00

Idén is megtartották a Fogyatékkal Élők Napját Móron

Mindannyian mások vagyunk, és mégis jól érezhetjük magunkat egymás társaságában. Talán ez a szombati nap eseményének legfontosabb tanulsága. Móron ebben az évben is megtartották a Fogyatékkal Élők Napját, melyen számtalan alkalom adódott ledönteni azokat a falakat, mely elválasztja az embereket egymástól.

Palocsai Jenő

A program évről évre számtalan lehetőséget kínál ledönteni azokat a falakat, mely elválasztja az embereket egymástól

Forrás: Fenyves Péter Facebook

A szokásos módon a Szent István park, illetve a Radnóti Miklós Általános Iskola volt a 2024-es Fogyatékkal Élők Napja helyszíne. Május 11-én, szombaton délelőtt 10 órakor volt a rövid megnyitó, amelyet a közreműködők fellépései követtek. A Gárdonyi Géza Óvoda, Általános-, Szak-, és Készségfejlesztő Iskola és annak nagy sikert arató műsora volt az első, de természetesen csak az elmaradhatatlan közös ének, a Mindannyian mások vagyunk című közös dal után.

Forrás: Fenyves Péter Facebook

A közreműködő csoportok között ott volt többek között a Karitász Szent Kristóf ház, a Szociális Alapszolgáltatási Központ és a Móri SE sakkszakosztálya. Meghívott volt még a színpadra Manner Zsuzsa, illetve a Tücsök Művek, Abonyi Ria (MIKSZ), Krisztina és Enikő, természetesen a Bice-Bóca Egyesület is. Utóbbi egy kiadós Kacsatánccal vidámította a szíveket.

A színpadi műsor egészen délig tartott, és ezt követően számtalan lehetőség nyílt a rendezvény résztvevői előtt a remek időtöltésre. Így például elmerülhettek a kézműves foglalkozások, logikai játékok birodalmában, de volt még bizalompálya, csörgő labda, nem halló és nem látó sátor, arcfestés és persze az elmaradhatatlan kitűző készítés is, a sok más izgalmas feladat mellett. Minden állomáson voltak önkéntes segítők, akik legalább annyira jól érezték magukat, mint a rendezvényre kilátogatók.

Forrás: Fenyves Péter Facebook

Sem a kiváló idő, sem a jó hangulat nem változott az idő múlásával, így sokan mentek vissza a színpad előtti térre, délután háromra, hogy halhassák az aznapi utolsó koncertet. Krizbai Teca nem első alkalommal áll a móri közönség elé. A Csillag születik című műsorban feltűnt énekes közel egy órás koncertje, a Nem vagy egyedül zárta az egész napos műsorfolyamot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában