Kvíz, ital, jó hangulat

2024.05.10. 09:43

Kocsmakvíz Úrhidán

A település művelődési házában várják a játékos kedvű csapatokat.

Bokányi Zsolt

Fotó: Illusztráció: Pexels

A kocsmakvíz egy jellemzően bárban, kocsmában, vagy egyéb vendéglátóhelyen megtartott kvízjáték. A különböző közösségek által szervezett kocsmakvízek eltérhetnek formátumukban, szabályaikban és tematikájukban, de vannak általános közös vonások. A kocsmakvíz műfaját az Egyesült Királyságban, az 1970-es években alkotta meg a Burns and Porter vállalkozás, és hamarosan a brit kultúra részévé vált. Európa-szerte először az ír pubok által terjedt el, de később sok más vendéglátóipari egységben megjelent. Ezt a hagyományt folytatva szerveznek kocsmakvízt Úrhidán is a mai, pénteki napon! Helyszín a település közösségi háza lesz, ahol minimum négy fős csapatok részvételével tervezik az alkalmat. Kvíz, ital nyeremény és jó hangulat, ezekkel a hívószavakkal csábítják a szervezők, az érdeklődőket. 

Kocsmakvíz Magyarországon 

Hazánkban elsőként 2009-ben, a QuizNight szervezésében került sor kocsmakvízekre. Ennek megvalósítása Bartha Álmos nevéhez fűződik, aki kínai tanulmányai alatt találkozott először a műfajjal, ott élő britek pub quiz-estjei révén. Ezt követően számos kocsmakvíz-közösség létesült országszerte, melyek havi, heti, sőt akár napi rendszerességgel szerveznek játékokat az ország több pontján, de főként Budapest központtal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában