Május végéig látogatható

2024.05.10. 13:00

Három kézműves csodás munkái a Budai úti gyülekezetben

Kiállítással folytatódott a fehérvári reformátusok 200 éves jubileumi rendezvénysorozata.

Bokányi Zsolt

Május 31-ig látogatható a kiállítás, a Budai úton található református gyülekezet termében.

Fotó: Bokányi Zsolt / FMH

„Kezeink munkáját tedd maradandóvá” című, zsoltáros idézettel megnevezett kiállításra invitálja az érdeklődőket a Budai Úti Református Gyülekezet. A kiállítás a székesfehérvári református közösség 200 éves jubileumi sorozatának egyik kiemelkedően látványos és szép alkalma. Május 31-ig látogatható az alkalom a gyülekezeti házban, ahol három kiállító munkáit lehet megcsodálni.

Vári Kovács Ágnes textiltervező és grafikus, aki több mint egy évtizede foglalkozik már textilminta tervezéssel, grafikával és festészettel. Természetes számára a művészeti területek közötti átjárás és a különböző technikákkal való kísérletezés, ami gyakran izgalmas formavilágot és színkombinációkat eredményez.

Szabóné Demény Mónika díszítőfestő-és restaurátor, aki 2 évig tanul a Magyar Hagyomány Műhelyében. Ott varázsolták el a festett templomkazetták. Rengeteget tanult a magyar néprajzról, de elmondása szerint akkor még álmomban sem gondolta volna, hogy valaha ő maga is csodálatos kazettákat fog festeni.

Szűcsné Novák Mária tűzzománcművész, akinek munkái bibliai üzenetek kíséretében csodálhatók a kiállításon, és aki saját elmondása szerint Nehéz, de szép utat járt be; sokat kísérletezett különböző zománcokkal míg végül kialakultak saját mintái, motívumrendszerei, aminek segítségével „beszél” a képeken.

Berze János a gyülekezet lelkipásztora elmondta – a kiállítás május 31-ig látogatható ezen a helyszínen, a hivatali és a templom nyitvatartási idejében. A művészek igyekeztek azokat a témákat megragadni, amik közel állnak a gyülekezet életéhez, illetve a biblia üzenetéhez, így is illeszkedve a jubileumi sorozat programjai közé. –


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában