DVSC - Vidi előtt

2024.05.10. 13:24

Az ezüst vonzásában

Utolsó idegenbeli összecsapásán az ezüstéremért száll harcba a Fehérvár FC az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 32. fordulójában. A Debreceni Vasutas SC a dobogóra már nem érhet oda, mégsem tét nélkül fogadja a Vidit.

Ferencz Balázs

Schön Szabolcs (jobbra) szerint a Debrecen kellemetlen ellenfél

Forrás: fehervarfc.hu

Utolsó idegenbeli összecsapásán az ezüstéremért száll harcba a Fehérvár FC az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 32. fordulójában. A Debreceni Vasutas SC a dobogóra már nem érhet oda, mégsem tét nélkül fogadja a Vidit. 

Kiélezett a bajnokság hajrája. Ugyan a bajnoki cím tulajdonosa és a kiesők kiléte már biztossá vált, a Ferencváros, illetve a Kisvárda és a Mezőkövesd tét nélkül futballozhat az utolsó két fordulóban. Azonban az ezüst- és bronzéremért ádáz  csata folyik.

A Fehérvár FC egy pontra van az ezüstös pozíciót elfoglaló Pakstól, Bartosz Grzelak alakulata érthetően a második helyre szeretne odaérni a végelszámolásnál. Azonban a dobogóra pályázik még a Puskás Akadémia FC is, viszont a Vidi hétvégi vendéglátója, az ötödik helyen álló Debreceni VSC már nem érheti utol a Vidit, de a negyedik helyre befuthat. S az európai kupaszereplést érhet.

– Ahogy az elmúlt hetekben, hónapokban láttuk, a Debrecen nagyon kellemetlen és erős ellenfél. Megvannak azok a játékosaik, akik jól tudják szervezni a játékot, gyors szélsőkkel rendelkeznek és védekezésben is stabilak, szóval nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el, végig agilisen és koncentráltan kell futballoznunk, a magas letámadással már a DVSC térfelén meg kell próbálnunk labdákat szerezni, amikkel aztán a mi gyors szélsőink veszélyeztethetik a kaput. Ha sikerül végrehajtani a tervünket, jó eredménnyel térhetünk haza – fogalmazott a Fehérvár FC csupaszív szélső védője, Schön Szabolcs.

A fehérváriak vasárnap 19.30-kor vendégeskednek Debrecenben. A két alakulat 89. élvonalbeli randevúja lesz a mostani. A Vidi 36-szor nyert, 18 döntetlen mellett a Loki 34 győzelmet aratott. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában