Utánpótlás

2024.05.13. 18:05

Egy aranyat már begyűjtöttek

Az ETO FC Győr otthonában aratott győzelmével, és az MTK Kisvárda elleni vereségével bebiztosította bajnoki címét az U17-es kiemelt bajnokban a Puskás Akadémia FC a pontvadászat 21. fordulójában.

Szabó Róbert

Bajnoki címet szerzett Laczkó Zsolt együttese

Fotó: puskasakademia.hu

A felcsútiak május 11-én, szombaton 11 órától a Győr otthonában léptek pályára, ahol a 60. percben Zahorán Dávid révén előnybe kerültek, de az öröm nem tartott sokáig, Csorba Trisztán tizenhárom perccel később egyenlített. Végül két perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor Csorba Dominik a saját kapujába talált be, így 2-1-re diadalmaskodott a Puskás Akadémia FC.

Laczkó Zsolt csapatának ekkor még nem volt biztos a bajnoki címe. Csak azután vált azzá, hogy a május 11-én, szombaton 13.00 órától kezdődő MTK Budapest-Kisvárda mérkőzésen utóbbi diadalmaskodott 2-1-re egy, a hajrában szerzett góllal.

– Ezt a bajnoki címet a játékstílusunknak köszönhetjük, melyet mi teremtettük meg, és az akadémián egyedüli csapatként képviseltünk. A stílus kialakításához szükséges módszertant is mi alakítottuk ki, melyben a stáb és a játékosok is végig hittek. Azt gondolom, hogy ez a stílus volt a bajnoki címünk kulcsa. Kezdetektől arra törekedtünk, hogy egy önszerveződő csapatot alakítsunk ki, ki mely végül Magyarország legjobb csapata lett a korosztályában, köszönhetően nagy részben a szakmai stábnak, melynek tagjai kiváló szakemberek, akik a szezon során végig nagy segítséget nyújtottak nekem. De mindenekelőtt a játékosokat kell kiemelnem, akik a bajnokság során óriási fejlődésen mentek keresztül. Ha így folytatják, sokuk előtt nagy jövő állhat. Óriási teljesítményt nyújtottak, melyhez szívből gratulálok – nyilatkozta a puskasakademia.hu-nak Laczkó Zsolt vezetőedző.

A felcsúti fiatalok így már bajnokként várhatják a május 16-án, csütörtökön kezdődő Puskás-Suzuki-kupán, ahol a csoportkörben  a spanyol Real Madrid, a skót Rangers FC és a belga KRC Genk lesz az ellenfél.

ETO FC Győr – Puskás Akadémia FC 1-2 (0-0)
Gól: Csorba T. (73.), ill. Zahorán (60.), Csorba D. (88. – öngól)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában