Női vízilabda

2024.05.08. 19:48

Folytatódik a bronzcsata, idegenben nyert a DFVE

A hazai pályán elszenvedett sima vereség után idegenben szoros mérkőzésen 7-6-ra legyőzte a DFVE a ZF-Egert a női vízilabda OB I rájátszás bronzcsatájának második mérkőzésén, így jöhet a harmadik, mindent eldöntő találkozó.

Szabó Róbert

Idegenben nyert fontos mérkőzést a DFVE

Fotó: DFVE.eu

Fontos mérkőzés várt a dunaújvárosi vízilabdás lányokra, hiszen az volt számukra a tét, hogy életben tudják e tartani a rivális Eger otthonában a reményeiket a bronzéremre.

Bő öt perc telt el a mérkőzésből, amikor Géraldine Mahieu megszerezte a vezetést a dunaújvárosiaknak, amire 2:26-al a vége előtt Belorio Letícia válaszolt, 1-1.

A második negyedben sokáig nem született gól, aztán 1:43-al a nagyszünet előtt Somogyvári Lili köszönt be, és jutatta ismét előnyhöz a Fejér vármegyei együttest, 1-2.

A fordulás után egy perc kellett, hogy kettő legyen a különbség: emberelőnyös szituációban Dobi Dorina Lili volt eredményes. Már a játékrész vége felé jártunk, amikor megtört az egriek gólcsendje, Szilágyi Dorottya szépített, majd 2:46-al a szünet előtt Weston Eve egyenltett. Annyira belendült a címvédő, hog Szilágyi második góljával már 4-3-ra vezettek. Kevesebb mint másfél perccel a vége előtt Dobi egyenlített, majd három másodperc volta dudáig, amikor fordított, azonban erre is volt válasza a hazaiaknak Szilágyi révén, amikor már csak egy másodperc volt hátra, 5-5.

Bő négy perccel a találkozó vége előtt aztán Dobi ismét eredményes volt, előnyhöz juttatta a DFVE-t, majd hiába egyenlített Rebecca Parkes révén a ZF-Eger, kerek egy perccel a duda előtt Somogyvári Lili beállította a végeredményt, 6-7.

A győzelemmel a Dunaújváros hazai pályán harcolhatja ki a bronzérmet a mindent eldöntő harmadik találkozón május 12-én, vasárnap 17.00 órától.

ZF-Eger – DFVE 6-7 (1-1, 0-1, 4-3, 1-2)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában