Nem kéne matekozni

2024.05.10. 17:00

Lezárnák a számolgatást Csákváron

Matematikailag még kieshet a Csákvár. De ha már matematika, akkor a valószínűségszámítás után erre oly csekély az esély, hogy a végeredmény szinte értelmezhetetlen.

Szupkai Gábor

Csúszni, mászni, pontokat szerezni

Fotó: Kricskovics Antal

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II legutóbbi fordulójában a Csákvár nyerni tudott a Siófok otthonában, és ezzel a mélybe lökte a Balaton-partiakat, akik jövőre már a harmadik vonalban kell vitézkedjenek. Egyúttal magának szinte biztossá tette a másodosztályú tagság megőrzését. 

A bajnokság hétvégi, 32. fordulójában a Kozármisleny együttesét fogadja a Csákvár. Akik nem kis meglepetésre ötödikek a tabellán, holott tavaly nyáron csak osztályozón harcolta ki a bentmaradást. Az új évadra aztán visszatért a csapat korábbi szakvezetője, Aczél Zoltán, s olyan együttest rakott össze egykori NB III-as játékosaiból, valamint máshol mellőzött játékosokból, akik együtt nagyon elkapták a fonalat. Négy gólt vágtak a Vasasnak, ötöt a Gyirmótnak, hetet a Siófoknak. Ennek köszönhetően a Nyíregyháza, a Vasas, az ETO mögött a negyedik legtöbb gól szerezte az NB II-ben. A júliusi bajnoki rajt óta folyamatosan ott liheg az élmezőny mögött, időnként még arra is volt esélye, megszorongassa a dobogósokat, a kiesés szót pedig lassan egy éve ki sem ejtették Kozármislenyben. Sőt, a téli szünetet úgy töltötte az ötödik helyen, hogy egyetlen pont választotta el a harmadik Vasastól.

Abba azonban kapaszkodhat a Csákvár, hogy tavasszal azért döcög a szekér, a forma is hullámzó, viszont ennek ellenére is őrzi helyét az élmezőny mögött, hátránya a negyediktől hat pont, előnye a hatodik előtt pedig öt egység.

Ősszel, az odavágón Baracskai Roland korai góljával sikerült 1-1-es döntetlennel hazatérnie a Csákvárnak Baranyából. 

László Noel hosszú rehabilitáció után már a kerettel készült, ám ismét ismét kidőlt a sorból. A védelem közepéről Babós Levente a múlt héten Siófokon begyűjtötte ötödik sárga lapját, így ő is pihen a vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapás helyett.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában