Hírek

2012.12.28. 16:04

Veronika utazhat Amerikába – Olvasóink segítettek

Székesfehérvár - Olvasóink sokadszorra bizonyították, hogy legyenek bármilyen nehéz helyzetben, készek arra, hogy segítsenek, ha kell.

Tihanyi Tamás

- Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy a tervezett amerikai műtét immár nem cél többé, hanem valóság.  Nagyon sokmindenkinek, és a hatalmas összefogásnak köszönhetően  a szükséges összeget sikerült összegyűjteni, a műtét időpontját  egyeztettünk a kórházzal - tudatta lapunkkal Izsó László. Mint ahogyan azt korábban olvasóink segítségét kérve megírtuk, felesége hat hónapos terhesség után hirtelen kellett, hogy világra hozza elsőszülött kislányukat, Veronikát. A korai szülés miatt a kislány agyvérzést kapott.

A kialakult súlyos állapot  roncsolta az idegpályát, Veronika mozgáskorlátozottá vált.

Vera gerincműtétje  január 8-án lesz. Azután öt napot tölt a  kórházban, ahol  végzik  a napi terápiát. A gerincműtétet követő 15. nap környékén kerül sor a várhatóan négy  helyen szükséges  ortopéd műtétre, aztán a  kis beteg előre láthatóan   február 11-én érhet haza.

Veronika új esélyt kaphat (Fotó: FMH-archív)

-   Ezúton köszönjük meg  mindenkinek azt a  sok-sok anyagi és mentális támogatást, szeretetet, ami áradt és árad Vera és az egész  család iránt - mondja Izsó László. És hozzáteszi: azt kívánja, hogy a segítőkre többszörösen szálljon vissza  minden jó cselekedet.

Természetesen a gyűjtés  nem áll meg, hiszen  a műtét nem a végső cél, hanem csak az első állomás, amelyet még nagyon sok másik kell, hogy kövessen. Úgynevezett nyomon követő kezelések is lesznek, majd ellenőrzésekre kell utazni, miközben új segéd- és  sporteszközöket kell vásárolni. Vera már sokat kérdezi a szüleit, beszélgetnek az   utazásról, a kint tartózkodásról, a műtétről, hiszen a felkészülés éppen  olyan fontos ebben a helyzetben, mint a kitartás a kritikus napokban. Fontos, hogy  könnyen fogadjon  mindent, és hozzáállásával segítse elérni a legjobb eredményt.

-  Tehát január 8-án lesz a gerincműtét, amely során a gerinccsatornát nyitják fel, majd a benne lévő idegszálakat csoportokra bontják, elektromosan stimulálják, MRI-vel figyelik, feszítő hatás szerint osztályozzák, és a legnagyobb feszességet okozókat elvágják. Csak a műtétek és a terápiák összege közel 13 millió forint - összegez az apa.

És a remények?

-  Bízunk abban, hogy a jelenlegi bokarögzítőt és csípőmerevítőt,  amit alvás közben is visel, nem kell többet használnia. Stabilabb, magabiztosabb, gyorsabb, szebb lehet a járása.  Szóval hatalmas változás várható, bár ezek olyannak,  aki nem töltött még időt sérült emberrel, talán nem  lennének feltűnőek, de  nekünk rendkívüli lesz.

Veronika izgatottan vár.

-  Próbáljuk felkészíteni, elmondani neki, hogyan történik majd minden, megnéztük a videókat, találkoztunk a már kint járt  magyar családdal. A műtétet el kellett játszani, ahol a testvére  volt ő, Vera az orvos, feleségem  az asszisztens. De  a 2013-as év szerintem az egyik legkeményebb évünk lesz.   És  akik idén segítettek, azoknak jövőre ugyanott, ugyanazokon a fórumokon meg akarjuk köszönni a segítséget, mesélünk és   bemutatjuk az eredményt, hogy együtt örüljünk neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!