Elismerés

2024.04.20. 11:30

Az év tisztje 30 éve állt tűzoltónak Fehérváron

Hadlaczki István alezredes harminc esztendeje, 1994 novemberében szerelt fel a székesfehérvári tűzoltóságra. Róla is olvashatunk a Katasztrófavédelem 100. lapszámában.

Horváth-Buthy Lilla

Hadlaczki alezredes életét meghatározza a hivatása

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett / Katasztrófavédelem

Hadlaczki István ezekben az évtizedekben végigjárta a szakmai ranglétra minden fokát, 2012-ben hívták a katasztrófavédelmi műveleti szolgálathoz. A magazinban olvashatjuk, már elhomályosult az emlék, miért is állt tűzoltónak, de az évek során a részévé vált a hivatás. 2023-ban, ahogy arról a feol.hu is mindig beszámolt, számos kritikus helyzetben kellett helytállniuk a fehérvári hivatásos tűzoltóknak is. Erről bővebben az alábbi cikkben olvashatnak összefoglalót:

Az alezredes, mint tűzoltásvezető, minden ilyen szakmai kihívást jelentő káresetnél bizonyította rátermettségét, elhivatottságát. Mint mondja, minden helyzet más és más, de mindig helyt tudtak állni. A lényeg: csak az előttük álló feladatra szabad koncentrálni. 

Hadlaczki István tűzoltó alezredes Fotó: Szabó-Bisztricz Anett

A cikkben leírják, hogy a tűzoltáson kívül, ami az élete, szeret motorozni és horgászni is az édesapa, kinek két fia van. 2023-ban pedig nem utolsó sorban, ő lett az év tisztje, tűzoltósági kategóriában! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!