Sajtótájékoztató

2023.08.04. 13:11

Támadás és sértés! – öt tó környéki városvezető cáfolja a Velencei-tavat ért állításokat (galéria)

„Velencei-tó: Epekeserű, büdös és üres” – ezzel a címmel jelent meg néhány nappal ezelőtt egy írás a Magyar Hang című független hírportálon, melyet néhány tó körüli önkormányzat személyes sértésnek vett és meghívták a cikk íróját, Grimm Balázst egy Velence-tavi szemlére, hogy bizonyosodjon meg a cikk címében foglalt állítás valótlanságról.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Tóth István, Gárdony polgármestere a cikk elolvasása után meghívta a hírportál újságíróját, hogy találkozzanak személyesen, majd pedig együtt győződjenek meg arról, hogy milyen is a Velencei-tó vize és környéke. A városvezetőhöz csatlakozott még Gárdony alpolgármestere, Erdei Péterné, Velence alpolgármestere, Sarf György, Sukoró alpolgármestere Nagy Roland, valamint Pákozd polgármestere Kardos Ádám. Céljuk az volt, hogy egy terepszemle alkalmával megoszthassák az újságíróval, hogy miért sérelmezik a cikkben foglaltakat, különösképpen a címében, illetve elmondják, álláspontjukat és azt, hogy milyen negatív hatásai lehetnek a Velencei-tó forgalmára nézve írásának. 

 

Gárdony városvezetője a Park Strandra hívta a jelenlévőket, hogy ténylegesen megszagolják, megízleljék a tó vizét, majd pedig a személyes benyomás alapján mindenki döntse el, hogy helytálló, avagy sem a cikk címe. Habár egyetértés és békés elválás még ezután sem lett, Grimm Balázs is szót emelt, melyben elmondta, hogy a cikk és annak címe nem a saját szubjektív véleménye, hanem több forrásból szerzett információkat tartalmaz.

A helyszíni szemle bővebb változatát, valamint a megszólalók nyilatkozatait hamarosan egy másik cikkünkben olvashatják. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában