Kislángi Pünkösdi Falunapok

2024.05.18. 07:00

Átadták a felújított közösségi intézményt

Teljes energetikai felújításon esett át a település művelődési központja.

Bokányi Zsolt

Molnár Krisztián, Varga Gábor, Barten-Tóth Katalin és Rumpler Tibor a megújult művelődési ház ünnepélyes átadásán.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Pénteken délután megkezdődött Kislángon a Pünkösdi Falunap rendezvénysorozat. A többnapos alkalom nyitórendezvényén nemcsak a település nagyszabású programját indították útjára, hanem átadták a közönségnek a komoly energetikai felújításon átesett Vadócz Pál Művelődési Házat is. A rendezvényen részt vett Varga Gábor országgyűlési képviselő és Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, továbbá a Kormányhivatal Enyingi Járási Hivatal hivatalvezetője, Zámbó Tiborné és a helyettese, Faragó Anett is. 

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A nagyszámú érdeklődőt Rumpler Tibor, a település polgármestere köszöntötte, aki ünnepi beszédében megköszönte a kormány által nyújtott támogatást, amit az intézmény korszerűsítésére fordíthattak, és kihangsúlyozta, hogy 111 éve, szintén pünkösd napján kapta meg a település az önálló községi rangot, most pedig ismét ünnepelhetnek, hiszen pünkösd alkalmával egy újabb mérföldkőhöz érkezett a település. A beszédet követően ünnepélyes keretek között, hivatalosan is átadták a felújított művelődési házat a település lakóinak, majd ezt követően a Kislángért emlékérem átadása következett, amit azok a személyek kaptak, akik áldozatos munkájukkal az elmúlt időszakban hozzájárultak a település épüléséhez. 

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvény további részében a Kislángi Csicsergő Óvoda és a Tamási Áron Általános Iskola gyermekeinek műsora következett, majd a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ünnepi műsora volt látható, és ezzel megkezdődött a vasárnapig tartó rendezvénysorozat, ahol számtalan színes program hívogatja még a látogatókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában