Élet és halál

2024.05.03. 21:25

Sorsfordító meccs vár az Alba Fehérvár KC-re

Fogynak a lehetőségek, minden meccs a bentmaradásról szól az Alba Fehérvár KC-nél. Most vasárnap a Kisvárda ellen ez hatványozottan igaz lesz a női kézilabda K&H Ligában.

Szupkai Gábor

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Egy dolgot biztosan szeretnének elkerülni az Alba lányai, hogy úgy járjanak mint a Fehérvár FC labdarúgói az elmúlt hétvégén, akik vereséget szenvedtek Kisvárdán. De ez ugye most szóba sem jöhet a kézilabdás lányoknál, hiszen hazai pályán fogadják a Kisvárda legjobbjait. És lássuk be, ha a Kozármisleny elleni elvesztett meccset tragédiaként tartjuk számon, akkor egy mostani vereség maga lenne az apokalipszis. 

Az Alba Fehérvár KC 12 ponttal áll a tabellán mögötte egy 11 pontos trióval, a Békéscsaba, a NEKA és a mostani ellenfél Kisvárda személyében. Ráadásul a békésiek egy mérkőzéses lemaradásban vannak ebben a négyesben.

Formáját tekintve az Alba és a Kisvárda is közel hasonló cipőben jár, az Alba hat meccses vereségi szériában van, a Kisvárda ezzel szemben csak ötöt bukott zsinórban.  

– Az első húsz perc az, amit küzdőszellemben, védekezésben, támadásban is jól megoldottunk, utána szétrohant minket a Mosonmagyaróvár. Szünet után ebből szinte lehetetlen volt felállni. Hajtós és nehéz időszak következik, azt a mosoniak ellen produkált  első húsz percet kell minél tovább kitolnunk a következő ellenfelek ellen. A Kisvárda ellen élet és halál kérdése lesz a győzelem, nagyon szeretnénk itthon tartani a két pontos, nagyon fel fogunk készülni belőlük – nyilatkozta Kocsis Bettina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában