Korrupció

2024.04.20. 12:13

A Városháza vezetőihez kerülhettek a hídpénzbotrány kenőpénzei

Budai Gyula hivatali vesztegetés gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen.

MW

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, Karácsony Gergely fõpolgármester és Tüttõ Kata fõpolgármester-helyettes a Lánchíd megújult, elsõ kõoroszlánjának visszahelyezésén

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A Lánchíd-felújításból illegális módon kimentett 1,5 milliárd forint nagy része a Karácsony vezette Városházán landolhatott – nyilatkozta a Mandinernek a hídpénzbotrány napokban kirobbant legújabb fejleményeivel összefüggésben Budai Gyula.

A fideszes politikus szerint annak tisztázására, hogy konkrétan kik kaptak ebből a pénzből, a nyomozó hatóság jogosult. 

Budai ugyanakkor azt gondolja, hogy a Városháza vezetőit korrumpálhatták ezzel az összeggel, mindezt pedig alátámasztja az a levél is, amit a napokban a hídpénzbotrányra rálátó bennfentes küldött neki. Mivel korrupció gyanúja merült fel, a képviselő ezért hivatali vesztegetés gyanújával tette meg a feljelentését a rendőrségen.

Budai a Mandinernek azt is megjegyezte, hogy a visszaosztott pénzek eredetileg akár  kampánycélokra is érkezhettek. Hozzátette: korábban felvetődött annak a gyanúja is, hogy a Városháza eladásával járó „jutalékot” is kampánycélokra akarták használni, ám az eladás végül nem valósult meg.

A módszer a régi, de a Lánchíd-pénzek visszaosztása egy befejezett projekt – nyomatékosította a politikus.

Budai Gyula a lapnak nyilatkozva gyanús körülménynek nevezte még, hogy Karácsony Gergelyék idején ötmilliárd forinttal megemelték a költségeit a Lánchíd felújításának. Csak nem azért, mert eleve azzal számoltak, hogy az a másfélmilliárd forint, ami a számlagyáras Vig Mór cégéhez került, az majd közvetítők útján visszakerül a főváros baloldali vezetéséhez? – tette fel a kérdést a fideszes képviselő. 

A teljes cikket a Mandineren olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában