Aba

2016.06.02. 17:00

Hármasban együtt - Mindenki egyetért az intézményi átszervezéssel

Aba - A három iskola egy intézményt alkot majd. Már csak a hivatalos tájékoztatást várják a döntésről.

Tribolt Lajos

A fehérvári járáshoz tartozó Aba általános iskolája a perkátai iskola tagintézményeként működött, és mint ilyen, a dunaújvárosi tankerülethez került az átszervezéskor. Aba a közelmúltban kezdeményezte a tagiskolai kapcsolat megszakítását. A fehérvári tankerület vezetése azt javasolta, hogy a helyi gimnázium, az általános iskola és az alapfokú művészeti iskola alkosson egy egységet. Ezt a három nevelőtestület, a szülői munkaközösségek és diákönkormányzatok is támogatták.

Diákok a gimnázium udvarán. Az intézmény tagiskolája lesz az általános és a művészeti iskola. Fotó: Koppán Viktor

Elfogadta a javaslatot a város önkormányzata is. Kossa Lajos polgármester úgy tudja, hogy a miniszter május 31-ig aláírta az előterjesztést, csak még a hivatalos értesítés nem érkezett meg. Úgy tűnik tehát, hogy az általános iskola és a művészeti iskola a gimnázium tagiskolájaként működik ősztől. Így nyáron a vezetőkre nagy munka vár, hiszen ki kell dolgozniuk a közös oktatási programot.

- Létrejöhet egy egységes és erősebb intézmény, amely jó keretet jelenthet a már eddig is megvalósult egyedi, sajátos és sikeres nevelési tevékenységeknek, növelheti a fiatalok helyben maradását - mondta Szilasy György, a gimnázium igazgatója.

- Az intézményi átszervezés során a tankerületnél maximálisan figyelembe vették kéréseinket, így egy olyan társulás jöhet létre, amelyben az intézmények tovább tudják folytatni a már megkezdett programjaikat - hallottuk Fábián Judittól, az általános iskola vezetőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!