Aba

2017.01.31. 20:10

A mentőállomásnak gyűjtöttek Abán

Aba - Immár tizedik alkalommal szervezett jótékonysági estet Németh László és Nagy Péter Abán. Évről évre másoknak segítenek, az idei, január 28-ai alkalmon befolyt összeget a helyi mentőállomásnak ajánlották fel.

Szanyi-Nagy Judit

Az előzetes számítások alapján kétszázötvenezer forint gyűlt össze a jótékonysági rendezvényen, melyet a helyi mentőállomás számára ajánlottak fel a szervezők. Ebből az összegből különféle eszközöket vásárolhatnak maguknak.

- Az abai iskolának már többször is gyűjtöttünk: a jól tanuló, de anyagilag rászoruló gyermekeket támogattuk, ez tavaly második alkalommal fordult elő. A legjobb diák ötvenötezer forintot kapott. De segítettünk már az óvodának, a helyi polgárőrségnek, a fúvószenekarnak és a leány kézilabdacsapatnak is - árulta el a részleteket az egyik szervező, Németh László.

A hónap utolsó szombatján megrendezett bálon mintegy százötven vendég vett részt
Fotó: Szervezők

A minden év januárjában, hagyományosan a hónap utolsó szombatján megrendezett eseményen nagyjából százötven résztvevővel szoktak számolni. - Mivel a helyszín befogadóképessége korlátozott, hiába küldünk ki kétszáz meghívót, csak százötven fővel tudunk számolni. Azonban ezek az emberek különféle helyekről érkeznek, így idén voltak Sárszentágotáról, Sárkeresztúrról, Kálozról és Székesfehérvárról is vendégeink. A rendezvényt általában este hét órakor kezdjük. A polgármesteri és a szervezői köszöntők után táncolunk a meghívott zenekar dalaira, vacsorázunk, és éjfélkor tombolát sorsolunk, melynek főnyereménye - hagyományosan - egy élő malac.

A mulatság akár hajnali négy-öt óráig is eltart - teszi hozzá. A rendezvény sok szervezést igényel, és lényegében bárki részt vehet rajta.

A szervezők tervei között szerepel a helyi, sajnos rossz állapotú katolikus templom segítése is, amely akár a jövő évi rendezvény támogatottja lehet.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!