Aba

2016.03.03. 21:07

Kérdések és válaszok az abai csicskáztatásról

Aba – Kíváncsiak voltunk, hogy az abai általános iskolában ősszel történt „csicskáztatás” kivizsgálása hogyan történt a rendőrség és a családvédelmi szolgálat részéről.

Zsigó Ferenc

Kérdéseinkre mindkét részről közleményben kaptunk választ. Mint megtudtuk, a történtek után november 9-én úgynevezett „esetmegbeszélést” tartottak az iskolában. „Nem merült fel olyan adat, ami alapján bármilyen eljárást kellett volna elrendelni. Majd a helyi körzeti megbízott későbbi érdeklődésére sem érkezett olyan információ, ami alapján büntető- vagy szabálysértési eljárás elrendelése lett volna indokolt” – összegezhető a rendőrségi válasz.

Ez pedig a gyermekvédelmi szolgálat zanzája: „A szülői bejelentést követően (...) tablóképek alapján lettek beazonosítva a lehetséges bántalmazók. Az ügyben érintett összes felsős diák, egymástól függetlenül tagadta, hogy bántották volna az alsósokat a WC-ben (...). Mivel a rendőrség munkatársai szerint sem bizonyítható így, hogy mi történhetett a (...), javasolták, hogy a szülő tegyen feljelentést az ügyben (...). A gyermekjóléti szolgálat (...) feltételezte, hogy a szülők feljelentést tettek az ügyben, mivel erre vonatkozó szándékukról kapott információt” az iskolától.

A szülő akkor nem tett feljelentést, most viszont, amikor újabb felháborító esetről szerzett tudomást, miszerint egy tanár perverz üzeneteket küldözget, már tett. És most már két eljárás is folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!