Még az idén átadják a szakrendelőt Abán

2016. november 17., 18:15 szerző: Töreki László fotós: Koppán Viktor Dávid
komment
Aba - Év végéig átadják a város szakrendelőjét, az védőnői szolgálat már most az új épületben működik, hamarosan az ügyelet is költözik.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Szűts Szabolcsné védőnő büszkén mutatja a szeptember végétől használt szobáját. A védőnői szolgálat ugyanis több mint egy hónapja az új szakrendelő épületének földszintjén működik. A két védőnő külön helyiséget kapott, így a kismamákkal diszkréten tudnak tárgyalni. Mindegyikük igyekezett a saját szobáját bababaráttá tenni, hogy a kicsik jól érezzék magukat.


Szűts Szabolcsné védőnő örül az új helyiségnek a rendelőben Fotó: Koppán Viktor

Munkájuk akad bőven, hiszen az újszülöttek száma immár harmadik éve magasnak mondható. Valószínűleg ez a trend nem változik, hiszen a várandós nők száma is elég magas.

A kistérségi központi ügyelet november 24-étől működik majd az épületben.

Maga a kistérségi szakellátó központ még nem működik, de az ÁNTSZ-engedélyezési eljárás folyik, Kossa Lajos polgármester azt reméli, még az idén működni kezd az egész komplexum. Annál is inkább, hiszen 9 település, Aba, Csősz, Káloz, Sárkeresztúr, Sárosd, Sárszentágota, Seregélyes, Soponya, Tác ellátását biztosítja majd. Ez összesen 24 ezer lakos kezelését jelenti. Igaz, jót tenne egy út a 63-as és Seregélyes között, hogy rövidebb legyen az elérhetőség. Ráadásul a mentőknek és a rendőröknek se kellene nagyot kerülni.

Benéztünk a szakrendelő épületébe. A földszinti eligazító táblán olvasható a szakágazatok felsorolása: belgyógyászat, sebészet, szülészet-nőgyógyászat, gyermekgyógyászat, fül-orr-gégegyógyászat, szemészet, bőrgyógyászat, neurológia, ortopédia, urológia, reumatológia, pszichiátria, tüdőgyógyászat.

 

Töreki László

2016. november 17., 18:15 szerző: Töreki László fotós: Koppán Viktor Dávid

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...