Adony

2013.09.02. 15:05

Az indiai nővérek adonyi elismerése

Adony - A településen működő indiai nővérek megkapták az Adonyért kitüntetést az önkormányzattól.

Fejér Megyei Hírlap

Az augusztus 20-i ünnepségen adta át Anni nővéren keresztül az Adonyért kitüntetést Ronyecz Péter polgármester a Szeplőtlen Szűz Mária Szolgálóleányai Rend adonyi részlegének. Az idősek ápolásával, gondozásával foglalkozó rend 1997-ben érkezett a településre. Az első három nővér az idős embereket kereste fel, testi-lelki gondozást végzett. A megszerzett tapasztalatok alapján gondoltak arra, hogy gondozási központot hoznak létre. Pályázati és egyéb támogatás segítségével vásárolták meg az önkormányzattól a volt bölcsőde épületét. A nővérek 2002-ben már odaköltöztek, 2003. decemberében pedig tíz férőhellyel megnyílt a gondozási központ. Ezt a rentábilisabb működés érdekében 2004-re 26 férőhelyesre bővítették. Ma már épül a gondozóház új szárnya, ha minden jól megy, akkor december végén átadásra kerülhet. Akkortól kezdve 50 fős befogadóképességű lesz az intézmény.

Az Indiában és Afrikában főleg leányanyákat, árva gyerekeket istápoló, nyomornegyedekben élő, szellemileg sérült, vagy éppen leprában, AIDS-ben szenvedő betegekkel foglalkozó rend 1971-ben alakult. Hogy mindezt hogyan lehet bírni, Anni nővér így fogalmazott:

- Hittel. Azzal, hogy jót cselekszünk, mert az Úr ezt kívánja tőlünk, ez a feladatunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!