Adony

2015.05.29. 17:56

Adonyi táncvizsga, hatalmas sikerrel!

Adony - Megkezdődtek az adonyi művészeti iskola vizsgaelőadásai. Elsőként a táncosok léptek színpadra.

Pekarek János

Az adonyi Szent István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kortárs tánc és néptánc szakos növendékei látták vendégül a kisváros lakóit csütörtökön este a művelődési ház nagytermében. Vizsgaelőadásuk volt aznap ugyanis.

De írhattam volna azt is, hogy sokat ígérő színházi estére csalogatták a gyerekek rokonaikat, barátaikat, ismerőseiket és az ígéreteket mind, egytől egyig be is váltották! Például egy olyan musical-előadással, amely felvette a versenyt akár a Macskák jeleneteivel is...

Nagy siker volt! Mintegy mellesleg: a vizsgák is remekül sikerültek.

A kétszer negyven perces előadás első részét egy zenés, táncos show, avagy revü, másképp musical alkotta. A művelődési ház nagytermének színpadán a művészeti iskola tánctagozatosai adtak elő válogatást ismert zenés darabokból, Londoni éjszakák címmel. Koreográfus: Füsi Gyöngyi és Lantos Andrea. A négy felnőtt közreműködésével színre vitt jelenetsor bővelkedett bravúros táncokban, akrobatikus betétekben, humoros epizódokban. A közönség nem is volt hálátlan, sok nagy tapssal köszönte meg a nagy szívvel és lelkesedéssel előadott játékot. A szünetben az éppen megalakításának tizedik évfordulóját ünneplő művészeti iskola elmúlt tanéveinek emlékezetes jeleneteiből összeállított filmet tekinthették meg a nézők. Az ugyancsak nagysikerű válogatást Bálinthné Sándor Andrea, az iskola művészetoktatásért felelős igazgatóhelyettese készítette.

A második részben előbb a kortárs tánc szakos diákok, majd a néptáncosok (tanáruk: Bocsi Nóra) adtak műsort. Ezúttal is kiderült, hogy (amint azt Orthné Horváth Mariann, az iskola igazgatója a művészeti iskolát köszöntő beszédében említette) a művészeti intézményt elsősorban a jókedv, a felszabadultság, a lendület jellemzi. S ha már vizsgaelőadás is volt ez a remek táncest, akkor mondjuk el azt is: a kezdő és haladó tánctagozatos diákok a legváltozatosabb tánclépéseken kívül ismerik a modern és a népi tánc jelrendszerét, és tisztában vannak a színpadi lét alapjaival. Meg is kapták érte minden színpadi ember jutalmát és létfeltételét: a nagy tapsot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!