Adony

2015.08.03. 15:41

Országos egyéni csúccsal nyert aranyérmet az adonyi Barócsai Petra

Adony - Országos egyéni csúccsal nyert aranyérmet Barócsai Petra pénteken, július 31-én az európai diákolimpián.

Tribolt Lajos

Barócsai Petra idén fejezte be az általános iskola 7. osztályát. Februárig a dunaújvárosi Vasvári iskolába járt, azóta az érdi Gárdonyi Géza általánosba. Így jelenleg az adonyi lány az Érdi Úszó Sport Kft. versenyzője - mesélte édesanyja.

A 17. Ifjúsági Európai Olimpiai Fesztivált (EYOF) idén a grúziai Tbilisziben rendezték meg. Összesen 50 ország több mint 2300 versenyzője volt jelen a kilenc sportágban öt napig tartó viadalon. A résztvevők 14-17 évesek és hazai válogatók után jutottak ki a versenyre. Külön sportolói faluban laktak, a csodálatos megnyitóra oda is megérkezett az olimpiai láng és látványos záróünnepséget is tartottak.

Barócsai Petra arany és ezüst éremmel jött haza Tbilisziből

A magyar csapat összesen 23 érmet gyűjtött. legeredményesebbek az úszók voltak, nyolc aranyat, három ezüstöt és öt bronzot szerezett a 9 fiúból és 7 lányból álló csapat.

Petra előbb a 800 méteres gyorsúszásban indult, ahol egy magyar lány mögött ezüst érmet szerzett. A verseny utolsó napján a 100 méteres pillangó úszás következett, melynek magyar korosztályos bajnoka és a második legjobb idővel került a döntőbe. Kijött a lépés és sikerült megszereznie az arany érmet.

Érdemes leírni, hogy a Dunaferrnél Őri Paczolai Györgyi, Kovács József és Bene Vera voltak az edzői, míg jelenleg Érden Selmeczi Attila és Magó Gábor irányítják a felkészülését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!