Adony

2016.08.08. 12:55

Bátorság próba indiánéknál

Adony - A gyerekek választhattak a különböző táborok közül az érdeklődési körüknek megfelelően.

Káldor András

Az egyhetes indián tábort a művelődési ház rendezte. Az általános iskolások hétfőtől péntekig voltak részesei a programoknak. Mindenki kapott indián nevet, az első nap elkészítették az indián ruhákat. Festettek totemeket és építettek indián sátrat. A csapatot törzsekre bontották. Így csapatosan, de egyénileg is folyt az amulett gyűjtés, a tábor végén a legjobbat díjazták. sajnos a kajakozást elmosta az eső, a bátorságpróba megvolt és ott jártunkkor egy lovastelepen éppen a négylábúakkal ismerkedtek a gyerekek.

Indiánok harci díszben, de vidáman. A lovak rájuk vártak Fotó: Koppán Viktor

Az előző hetekben más táborokat is szerveztek. A Kor-szak-alkotó tábor ideje alatt a gyermekek átfogó ismereteket kaptak művészeti stílusokról az őskortól, napjainkig. A kronológikus sorrendben felépített tematika egy-egy korszakot elemezve ismeret meg különféle művészeti technikákat. Mindegyik technika elsajátítására egy olyan egyszerűsített variációt dolgoztak ki, melyet a gyermek könnyedén elsajátít, így a tábori részvételének nem feltétele a kiemelkedő rajzkészség, előképzettség, hiszen a kidolgozott technikák mindegyike tanulható.

A könyvkötő táborban japán kötéssel készített jegyzetfüzet, kemény fedelű könyv készítés, monotípia és linómetszés technikákat sajátítottak el.

A tábort a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem grafika tanszékének adjunktusa Pálfi György grafikusművész tartotta, aki adonyi származású, így külön élmény volt számára itt táboroztatni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!