Adony

2015.06.16. 14:59

Évzáró az adonyi művészeti iskolában

A kisváros és környéke művészeti oktatásának központja a helyi i iskola. Hétfőn évzáró ünnepségük volt.

Pekarek János

Külön évzáró ünnepséget rendeztek az adonyi Szent István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola művészeti karain hétfőn, június 15-én délután az intézmény emeleti előcsarnokában.

Bálinthné Sándor Andrea, a művészetoktatásért felelős igazgatóhelyettes bevezetőjéből kiderült: a művészetoktatásban 144 diák vesz részt, átlagban hetente összesen 136 órát töltenek ilyen tanulmányaikkal. Ez évben 13 sikeres művészeti alapvizsgát tettek le. A művészeti iskolában négy karon: zeneművészet, színjátszás, kortárs- és néptánc, valamint képzőművészet, festészet, grafika zajlik a tanítás. Mégpedig Adonyon kívül még két telephelyen: a közeli Besnyőn (kortárs tánc), valamint a szomszédos Iváncsán (kortárs tánc és zongora oktatással).

A művészeti iskola évzárója egyébként az igazgatóhelyettes fuvolaszólójával kezdődött: formabontó módon a Beatles egyik szerzeményét játszotta: Yesterday...

Ezután a színjátszó szak növendékei léptek közönség elé. A 4/b osztály vígjátékot (!) adott elő, Feleséget a bakternak címmel. Az 1/a osztályosok három pillangó történetét elevenítették meg, amik inkább eláznak, ha nem kaphatnak egyszerre menedéket, mert nem akarnak elszakadni egymástól. Végül 3-4-esek boszorkányjátékkal léptek fel. Mindannyian nagy sikerrel!

Címkék#Adony

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!