Adony

2015.04.20. 16:39

Kormányablak lesz még az idei évben

Adony - Kormányablakká alakul még az idén az adonyi okmányiroda, amely hét települést lát el szolgáltatásaival.

Tribolt Lajos

A közelmúltban jelentette be Simon László megyei kormánymegbízott, hogy az okmányirodákat még ebben az évben kormányablakokká alakítják át. A napokban felavatták a sárbogárdit, e hónapban már készen lesz abai és a sor folytatódik.

A dunaújvárosi járási hivatal vezetője, Kovács Péter elmondta, az a kormányzati szándék, hogy az ügyintézés minél közelebb történjen az emberekhez. Az új típusú kormányablakok pedig bővebb szolgáltatást nyújtanak, mint az okmányirodák. Kormányzati forrásból és uniós támogatással alakítják át az irodákat, így az adonyit is. Folyik a tervezése, a munkákra még az idén sor kerülhet.

Házi Andrea ügyintéző is hamarosan a kormányablakba kerül. Fotó: Percsi Tibor

Jelenleg hatan dolgoznak az irodában, számuk a kormányablakká alakulás után egy-két fővel emelkedhet. Az ellátási körzetbe tartozik Adony, Beloiannisz, Besnyő, Iváncsa, Kulcs, Perkáta, Pusztaszabolcs. jelenleg hétfőn, szerdán és pénteken fogadják az ügyfeleket. A kormányablak várhatóan mindennap várja majd őket. Amennyiben ügyfelek igénylik, lehetőséget biztosítanak előzetes időpontfoglalásra, amely megvalósulhat személyesen, telefonon vagy az Internetes Közigazgatási Szolgáltató Rendszeren (XR) keresztül.

Az okmányirodában 2014. évben 10.237 ügyfél fordult meg. A legnagyobb számban kiadott okmányok a személyazonosító igazolvány (állandó: 1642, ideiglenes: 740), a lakcímkártya (1520), a vezetői engedély (1162) és forgalmi engedély (1050).

A kormányablak tehát hosszabb időben, több lehetőséggel, megújult környezetben fogadja az ügyfeleket. Négy munkaállomás és két háttér munkaállomás működik majd benne, ott, ahol ma az okmányiroda van.

Az átalakítás alatt persze a munka szünetel. Kovács Péter azt mondja, úgy tűnik nem tudják megoldani, hogy a nagyjából egy hónapos munkálatok alatt ideiglenesen másik épületben működjön az iroda, így átmeneti kényelmetlenséget jelent majd az ügyfeleknek, ha Dunaújvárosba, vagy más kormányablakkal, okmányirodával rendelkező településre kell járniuk.

Az eredmény azonban minden bizonnyal megéri a kényelmetlenséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!