Adony

2017.04.24. 14:20

Szemétkupacok ellen új szállítási rend Adonyban

Adony - Még a márciusi testületi ülésen volt napirendi pont a szőlőhegyi hulladékszállítás ügye. A rendszer változott, most már itt is a lakók fizetnek.

Bokros Judit

Amint azt Ronyecz Péter polgármester érdeklődésünkre elmondta: az adonyi szőlőhegyen zártkerti ingatlanok vannak. Az ott lakók, az oda kijárók a szemetet korábban több köbméteres konténerekben helyezhették el. A probléma abból adódott, hogy a gyűjtőedényekbe egy idő után már nem csak kommunális, hanem különféle nem oda való szemét került.

A képen jól látszik a probléma (Fotó: Kozmér Amanda)

A tárolók rendszeresen túlcsordultak, ezért az önkormányzatnak más megoldást kellett keresnie. Gyűjtőpontokat jelöltek ki, kisebb konténereket, tárolókat helyeztettek el, ám azok is sokszor nem odavaló szeméttel teltek meg. Mellettük pedig ott hevert a kimaradt hulladék, nem éppen szép látványt nyújtó kupacként... A szállítás ráadásul körülbelül évi tízezer forintos költséggel járt, így az önkormányzat egy új rendeletet alkotott. E szerint a szőlőhegyen is a város belterületéhez hasonlóan alakul a közeljövőben a szemétszállítás.

A hamarosan életbe lépő rendelet szerint a hétfői napokon szállítják majd el a kommunális hulladékot. A lakóknak ezt az általuk megvásárolt zsákokban kell kihelyezniük, hogy a szemétszállító elvihesse. Az önkormányzat és azok a szőlőhegyen lakó, tartózkodó emberek, akik szabályosan szabadultak meg a szeméttől, remélik, hogy működni fog a rendszer, és ezután megszűnnek az áldatlan állapotok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!