Agárd

2017.01.20. 20:37

Lehet menni korizni!

Agárd - A mai napon is nyitva van az Agárdi Popstrand kapuja, a jég vastagsága biztonságos, pénteken például 20-21 centiméter volt.

FMH

Tegnap 9 órakor, mínusz 8 fok volt a hőmérséklet Agárdon. Az Agárdi Popstrand jégpálya tükörjegének a vastagsága elérte a 20-21 cm-t. Az időjárás is kedvező volt a jég számára, ugyanis teljesen szélcsend volt, éppen ezért a mai nap folyamán is biztonságos az Agárdi Popstrandnál a Velencei-tó jege. Így aki a mai napra korcsolyázást szervezett a barátaival vagy éppen családjával, bátran útnak indulhat, adta nekünk hírül Turbók János, a Popstrand főrendezője. Sőt, január 22-én, azaz vasárnap is várja az ingyenes jégpálya a látogatókat. A helyszínen van nyilvános mellékhelyiség, melegedő, fakutya, illetve korcsolyakölcsönző is.

A természetes tavakon egyébként 10-12 centiméter vastagságúnak kell lennie a jégnek ahhoz, hogy biztonságos legyen rajta tartózkodni. Az fontos, hogy mindenki kerülje el a rianásokat, a madarak által kifürdött területeket, a kikötőket és a nádasok környékét, ugyanis ezek nem számítanak biztonságos helyeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!