Alcsútdoboz

2017.04.25. 17:25

A Háromhárs Óvoda hagyományőrzésre „szakosodott”

Alcsútdoboz – A székely asszony meg az ördög meséjét adták elő a gyerekeknek a húsvéti játszóházban a közismerten kreatív és vállalkozó szellemű óvónők a sportcsarnokban. A kicsikkel gyermek-táncházon ropták a táncot „színház” után.

Zsohár Melinda

Az alcsútdobozi Háromhárs Óvodában a szokásosnál is hangsúlyosabb a hagyományőrzés és a kézműveskedés, az óvónők többen szakosodtak e területek tanítására.  Óvári Zsoltné vezető óvónő elmondta, hogy még 1999-ben találták ki azt a húsvéti hagyományőrző programot, amely a népművészet, a néphagyományok ismeretét, szeretetét hozza közelebb az óvoda közreműködésével a családokhoz, a falu közösségéhez. Az idei, 18-dik alkalommal tartott húsvéti játszóház és vásár a felnőtteknek és a gyereknek is szolgált látványossággal és szórakozással.

Fotó:Óvári Zsoltné

A színjátszó vénával megáldott óvó nénik A székely asszony meg az ördög meséjét kicsit átdolgozták, saját készítésű óriás bábokat mozgattak. Az óvodások tavaszi körjátékokkal, mondókákkal folytatták a műsort, majd gyermek-táncházat tartottak. Vendég-előadóként meghívták a Palinta Társulatot. Szokás szerint kézműves mesterek állítják ki alkotásaikat, a jótékonysági vásárban megvásároltók termékeik. Gyékényfonó, kosárfonó, csuhé-szobrász, fazekas, gyöngyékszer-készítő, textildísz-varró különleges munkáiban gyönyörködhettek a látogatók, akik az immáron nevezetes óvodai eseményen egyre többen megjelennek. A szülői munkaközösség a házi büfét töltötte fel, a bevételeket óvodai fejlesztő játékokra költik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!