Állásbörze

2017.03.23. 15:24

ERASMUS - Az európai csereprogram vállalkozók számára

Saját vállalkozás alapításán gondolkodik, vagy nemrég indult el a vállalkozói pályán? Vagy már sikeres vállalkozást működtet, és szeretné azt további piacokra kiterjeszteni, illetve új ötletekre van szüksége? Az Európai Uniós kezdeményezés, Erasmus Fiatal Vállalkozóknak program Önnek szól!

Röviden a programról

Az Erasmus Fiatal Vállalkozók program egy fiatal vállalkozóknak indított európai uniós finanszírozású tudáscsere program, amely lehetőséget biztosít a pályázóknak arra, hogy európai uniós tagállamban működő, tapasztalt vállalkozó mellett dolgozzanak, ezáltal fejlesztve a vállalkozáshoz szükséges készségeiket. A külföldi tartózkodás időtartama 1-től 6 hónapig terjedhet.

A program az Európai Unió különböző országaiban működő helyi kapcsolattartó pontok hálózatán keresztül valósul meg. A székesfehérvári Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség 2010 óta minden évben sikerrel vett részt ebben a kezdeményezésben, mint hazai közvetítőszervezet. Nincs ez másképp idén sem, hiszen a KDRIÜ a 2017/2019-as években is aktív közreműködője a programnak.

Az ügynökség célkitűzése az, hogy a lehető legtöbb fiatal vállalkozónak megadják a lehetőséget arra, hogy külföldön szerezzenek tapasztalatot és hazatérésüket követően gyümölcsöző vállalkozást építsenek.

Miért érdemes részt venni a programban?

• Jövőbeli vagy nemrég a pályán lévő vállalkozóként fontos döntések előtt állhat. Ezek meghozatalához ajánlatos első kézből iránymutatást kapni.
• Egy tapasztalt vállalkozó mellett eltöltött munkahelyi gyakorlat segíteni fogja abban, hogy választ kapjon kérdéseire, és felkészíti saját vállalkozásának sikeres irányítására.
• Lehetősége nyílik arra, hogy nemzetközi kapcsolatokat építsen ki, sikeres üzletemberekkel találkozzon, rálátást szerezzen egy másik európai piacra és különböző üzleti módszerekre.

Az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak program keretében támogatásban részesülhet, ha:

• Vállalkozni kíván és komoly vállalkozásindítási tervekkel rendelkezik vagy olyan vállalkozó, aki vállalkozását az utóbbi 3 éven belül indította be
• Állandó lakhellyel rendelkezik egy Európai Uniós országban
• Üzleti tervben foglalt, konkrét üzleti terve vagy vállalkozói elképzelése van
• Kész arra, hogy a fogadó vállalkozással vagy új vállalkozóval együttműködés keretében fejlesszék egymás tudását

Erasmus Fiatal Vállalkozók – a gyakorlatban:

A program az Európai Unió különböző országaiban működő közvetítő szervezetek hálózatán keresztül valósul meg. Ha az online regisztrációt követően elfogadják pályázatát és bekerül a programba, az Ön által választott hazai közvetítő szervezet segítséget fog nyújtani Önnek a fogadó vállalkozás kiválasztásában.

A jelentkezés lépései:
1. Készítse el önéletrajzát és üzleti tervét
2. Nyújtsa be jelentkezését a www.erasmus-entrepreneurs.eu oldalon
3. Válassza ki a hazai közvetítő szervezetét: KDRIÜ Nonprofit Kft., kapcsolattartó: Bonda Ágnes projektmenedzser, [email protected], 06 (22) 514 111

Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 113.
Tel.:22/514-111, Fax:22/514-112
www.kdriu.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!