Állatvilág

2015.07.05. 14:54

A bulldogok és gazdáik bulija

Pokoli hőség volt a Bregyó Sportcentrumban is. A kutyák és gazdáik azonban viszonylag jól bírták, főleg az árnyékban.

Szabó Zoltán

Az első Fehérvári Bulldog Bulit rendezték meg a hétvégén, mégpedig hagyományteremtő szándékkal. A találkozót a bulldogosok kezdeményezték, hogy a csapatot összehozzák, ideértve az angol és a francia fajta tartóit, gazdáit is. Nagyon sokan eljöttek, a legtávolabbi egy Borsod megyei kutyatulajdonos volt, de érkeztek Győrből és szép számmal Budapestről is.

Volt kutyaszépségverseny, játékos vetélkedőket rendeztek, az állatoknak külön kis medencét is felállítottak a hőségben. A szépségversenyre csaknem 40 kutyát neveztek, különféle kategóriákban. Nem csak a fajtát mutatták be, orvosi tanácsadást, tenyészemlét is tartottak, és ami nagyon fontos, beszélgettek a felelős állattartásról a családias hangulatú bulin.

Bemutatták a fajtát, és bulldog szépségversenyt is rendeztek a székesfehérvári találkozón
Fotó: Molnár Artúr

Amelyre meghívták az Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítányt is. Elnöke, Molnár Tamásné elmondta, hogy a tombola bevételét és a különböző adományokat a a kóbor állatokat befogadó és gondozó alapítvány javára ajánlották fel. Jó célt szolgált tehát a kellemes hangulatú találkozó. Jövőre egyébként még nagyobb bulit terveznek.

Címkék#bulldog

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!