Állatvilág

2015.11.27. 09:05

A két jó iskolapélda - Gazdit keres Csucsu és Ádi

Székesfehérvár – Most két olyan állatot mutatunk be, akik rengeteget változtak amióta állatotthonban élnek. Mindkettő rossz tapasztalatokat szerzett korábban és nem volt könnyű megnyitni őket. A Herosznak mégis sikerült, ahol nem csak etetik őket, de rehabilitálják is. Ez nehéz munka, de megéri az áldozatot, mert a végén ott van egy felszabadult, boldog állat.

S. Töttő Rita

Csucsu egy 2 és fél  éves ivartalanított kandúr, akit korábban gondozói így jellemeztek: Csucsu, aki mindentől fél.

Fotók: Herosz

– Rossz belegondolni, miket élt át az utcán – mondja Krepsz Gyöngyi, az otthon vezetője. –  Nem tudtunk róla rendes képet készíteni, mert ha meglátott bennünket, akkor vagy elfutott, vagy fülét lesunyva lapított. Sok volt neki a menhely, a nyüzsgés.

Ideiglenes befogadónál helyezték hát el, ahol nagyon sokat elértek vele: nem szalad el, sőt, kéri a simogatást. Nyugodt otthont keresnek neki, benti cicának kiváló.

Ádi szintén  a fehérvári Herosz lakója: 5 éves ivartalanított keverék kan.

– Kutyákkal jól kijön, de az emberekkel játszotta a szellemet. Ha valaki megállt a kennelje előtt, ő gyorsan befutott. Rettegett a tárgyaktól, mindentől, ami a kezünkben volt. Pont ezért lett ő az egyik tanulója a kutyaiskolánknak – árulta el róla Gyöngyi. A trénerek segítségével napról-napra alakult Ádi.

Kertes házba ajánlják, tapasztalt és türelmes gazdi mellé. Hálás, kedves kutya s jó jelző is – mondják. A kutyaiskolában megtanulta az alap engedelmességet, szeret az agility pályán mozogni. A képen épp a Maradj! tanulása közben látható, ezt bármilyen idegen felületen megcsinálja. Ő, aki korábban mindentől félt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!