Állatvilág

2015.12.11. 14:17

Állatvédelmi kisköveteket avattak a menhelyen

Székesfehérvár – Állatvédelmi kisköveteket avattak pénteken a Herosz Takarodó úti állatotthonában. Az ország összes heroszos menhelyén elhangzó csengettyűszó után vehették át díjaikat a pályázó gyerekek, akiket a Fejér Megyei Hírlap is megajándékozott.

S. Töttő Rita

A korábbi évek Állatvédelmi kisköveti programját elevenítette fel újra a Herosz fehérvári menhelye, amikor meghirdette gyerekeknek szóló rajz- és novella pályázatát – árulta el Krepsz Gyöngyi, a Herosz fehérvári vezetője. Számos alkotás érkezett a megmérettetésre, amelynek lényege mégsem a verseny volt. Inkább az, hogy a gyerekek kifejezzék véleményüket az állatok védelmével kapcsolatosan – tette hozzá Benkő Andrea, a Herosz gyermek és ifjúsági tagozatának vezetője. A sok remek munkából végül nyolc gyermek alkotása tűnt ki igazán, ők kaptak oklevelet, valamint ajándékcsomagot a menhelytől, valamint ajándék könyveket a Fejér Megyei Hírlaptól. A legjobbnak Kelemen Dóra írása bizonyult, akinek novelláját a Fejér Megyei Hírlap hétfőn megjelenő Állatbarát rovatában (valamint itt) olvashatják is. Emellett elismerésben részesült Szabó Virág, Takács Kata, Szép Dominik, László Emma, Dénes Bálint, Hovanyecz Dalma, valamint Kis Renáta is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!