Állatvilág

2016.11.11. 17:43

Az utca volt az otthonuk - szép befejezésre vágynak

Székesfehérvár – Mindannyian az utcáról jöttek. Előéletüket homály fedi, arról legfeljebb sérüléseik mesélnek.

S. Töttő Rita

Csövi a fehérvári Herosz egyik idős cicája, 13 éves, az utcán szedték össze irtózatos állapotban, csodával határos, hogy életben maradt, sokáig küzdöttek érte. – Biztos, hogy nem egész életében élt az utcán, mert az emberrel nagyon kedves, barátságos – mondja róla Krepsz Gyöngyi, a menhely vezetője, aki szerint sajátos bájt ad neki, hogy farkatlan.

–  Nem tudjuk, hogyan érte ez a baleset. Szeretnénk neki egy nyugodt otthont, ahol biztonságban és szeretetben élhetne... Csak lakásba adjuk!

Bogár szintén idősebb kutyus, elmúlt 8 éves. Az ivartalanított nőstény olyan, mintha láthatatlan lenne... Az emberek alig veszik észre, pedig egy csupa szív kutya. Fekete, nagytestű, ami sajnos hátrányt jelent neki. Pedig emberekkel és  kutyákkal egyaránt jól kijön, nagyon hálás természetű.Szerető gazdira vár ő is a Herosznál!

Ahogy az 5 hónapos kandúr,  Pozsgás is, aki egy igazi gézengúz, minden csibészségben benne van! Az állatotthon cicaóvodájában ő volt az egyik játékmester, nagyon szereti az embert, a simogatást. Most ideiglenes befogadónál nevelődik, kicsit meg kell erősödnie, mert az utcáról bizony nem jó állapotban érkezett.

Fotók: Herosz

Bojti pedig, a  szép nagy tini kutya  német juhász keverék, ivartalanított kan.

– Egy éves, még sokat kell tanulnia – árulja el róla az otthonvezető. Bojtinak a  kennelben nagy a hangja, főleg, hogy foglalkozzanak vele. Kutyaiskolába mindenképp járni kell vele, mondják, de nagyon figyelmes, könnyen tanítható. Megéri a vele való foglalkozás!

Érdeklődni a +36 (30) 9858-309-as telefonszámon, vagy a  [email protected] e-mail címen lehet! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!