Állatvilág

2017.01.20. 12:06

Ercsiből mentették - másnap meg is szült

Egy Ercsiből mentett család és egy csokoládé színű labrador keresi új otthonát. Az Állatvédőrség Fejér megyei szervezete vette őket gondozásukba.

S. Töttő Rita

Lujzi egy másfél  év körüli, közepes testű szuka kutya. Nagyon kedves természet, aki éhezik a szeretetre és minden jó szóért hálás. Nem véletlen – korábbi élete nem lehetett túl fényes. Az Állatvédőrség Fejér megyei szervezete Ercsiből mentette meg őt tavaly november végén, és másnap reggelre meg is születtek Lujzi kiskutyái.

Lujzi Fotó: Állatvédőrség

Az anyakutya a mai napig rettentően fél az emberektől, ugyanakkor mégis odakúszik ideiglenes gondozóihoz egy-egy simogatás reményében. Nagyon fiatal kutyus, valószínűleg első tüzelése alkalmával fedezte be egy kan. Ennek ellenére nagyon gondoskodó a kölykeivel. Ráadásul, mint kiderült, gyerekekkel óvatos, mégis odaadó, valamint  cicákkal, kutyákkal jól kijön, könnyen kezelhető kutyus.

Lucas Fotó: Állatvédőrség

Egyik kölyke Lucas, aki egy igazi szépség, gondozói szerint nem mellesleg egyéniség a kisfickó. Energikus, játékos és van önbizalma, nem riad meg az új helyzetektől. Figyelmes, tanulékony kutyus, aki első oltását már megkapta, az oltási program befejezésével, ivartalanítási kötelezettséggel, szerződéssel fogadható örökbe. Ahogy testvére, Letti is. A csapat pufókja nagyon szereti a pocakját, bátran jön-megy és mindemellett kifejezetten  nyugodt természetnek mondható.

Letti Fotó: Állatvédőrség

A kis családon kívül nagyon szeretne otthont találni az állatvédőrség Dezmondnak is,   az 1 éves, kan, csoki labradornak. A kutyus oltásai és chipje rendben vannak, s mint kiderült, egy igen jó természetű, folyton boldog, szabálykövető labradorról van szó, aki  az alapokra könnyen megtanítható, mert étellel jól motiválható.

Dezmond Fotó: Állatvédőrség

A tapasztalat szerint pórázon szépen sétál, ha odafigyelünk rá. A  boxhoz nagyon gyorsan hozzászokott és a kocsiban is nyugodtan utazik. Gyerek mellé, akár első kutyának, akár meglévő kedvencekhez ajánlják, ivartalanítási kötelezettséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!