Állatvilág

2017.06.13. 11:54

Gazdira várnak - van köztük "médiaszemélyiség" és olyan is, akinek költözés miatt kellett mennie

Székesfehérvár - A Takarodó úti Herosz állatotthon lakói közül mutatunk be most néhányat, akik már nagyon szeretnének igazán jó gazdihoz kerülni.

S. Töttő Rita

Van köztük tanult, agility pályát is megjárt, van olyan, aki televízióban is szerepelt már, de legtöbben olyanok, akik a sors szerencsétlenségének köszönhetően kerültek nehéz helyzetbe. Kutyusok és cicusok egyaránt! Ha valamelyik megtetszik, keressék az állatotthonban őket!

Ciklon: egy éves ivartalanított keverék szuka, kistestű, lakásba is ideális. Az érkezésekor nagyon félős volt, elbújt, elszaladt előlünk, a pórázt nem ismerte. Volt egy speciális tréningünk, ahol a Kodolányi középiskolásai a közösségi szolgálat keretében dolgoztak a kutyákkal, a trénereink irányítása mellett, nyolc héten keresztül.

Ciklon

Ciklon részt vett ezen a tréningen és egészen kinyílt, kivirult! Ma már nyoma sincs annak a félős kutyának, akit az első tréningre még kézben kellett kivinni. Ma már vidáman, felszabadultan játszik a többiekkel, élvezik a sétákat és megtanulta nemcsak az alapengedelmességi feladatokat, de megismerkedett az agility pályával, lovakkal, és járt velünk többször rendezvényeken is. Ideális családi kutya.

Lina: 67 cm-es marmagasságú, 7,5 éves ivartalanított német juhász szuka. Gyönyörű és nagyon intelligens kutya, erős jellemű, határozott gazdára van szüksége, aki megfelelően foglalkozik vele, ha nem tartjuk jól kézben, akkor elkalandozik a figyelme, elviszi az orra. Ő a speciális német juhász tréningen vett részt.

Lina

Ennek keretében ő is megtanulta az alapengedelmességet, megismerte az agility pályát. Jártunk vele a Duna TV-ben, ahol a felvétel alatt is nagyon jól viselkedett, nem zavarta a szokatlan környezet. A budapesti állatotthonunk családi napján bemutatót tartottunk ezzel a csoporttal és remekül szerepeltek, Lina is. A lovakat is ismeri, nem fél tőlük, nem is hajtja őket, cicákkal is össze lehet szoktatni, a menhely néhány egerésző macskájával jól kijön.

Rokkó: 3 éves ivartalanított keverék kan, nagytestű, magas kutya, óriási energiákkal, a foglalkozásokra, rendszeres mozgásra nagy szüksége van, ha ezeket megkapja, akkor egy tünemény, de enélkül sokat ugat.Költözés miatt adták le gazdái, akik sajnos nem sokat foglalkoztak vele és nem hordták kutya társaságba, ezért egyenlőre egyedüli kutyának javasoljuk.

Rokkó

Ha jó gazdát talál, aki foglalkozik vele, levezeti az energiáit, akkor a kutyákkal is össze lehet majd szoktatni, fokozatosan. Sétán kell egy kis idő, amíg a sok új inger, szag bűvöletéből feleszmél, és akkor már az emberrel is foglalkozik. Nyilván, ha otthon rendszeresen foglalkoznak vele, akkor gyorsabb lesz a fejlődés.

Fita: három hónapos nőstény, oltási és ivartalanítási kötelezettséggel fogadható örökbe. Játékos, eleven, nagyon ragaszkodó kölyök cica. Sok törődésre és figyelemre van szüksége. Nem tudjuk, hogy hol-hogyan élt élete első két hónapjában, de ha nem szopott rendesen az az immunrendszerére kihat.

Fita

Jelenleg tünetmentes, egészséges, a bundája is szép fényes. Nagy szüksége van egy szerető, gondoskodó családra. Cicákkal, emberekkel, gyerekekkel egyaránt könnyen alakít kapcsolatot, kutyáktól nem fél, összeszoktatható velük. Nagy mozgástérre, sok-sok játékra van szüksége.

Masni: három hónapos nőstény, oltási és ivartalanítási kötelezettséggel fogadható örökbe. A testvéreivel és az anyjukkal érkezett, alig két hetes korában. Szerencsére a mamának volt teje és tudta őket gondozni.

Masni

Eleven, játékos kölyök. Nagyon sok gondoskodásra van szüksége, megfelelő orvosi ellátásra és táplálásra. Nyitott, mindenre kíváncsi, kutyákat is szerető cica.

Mani: 7,5 éves ivartalanított nőstény, nagyon jó fej, mindenhez hozzászól, ha belépünk a macskaházba, akkor köszönni kell neki, különben reklamál, határozott, erős egyéniség, szereti, ha a dolgok úgy vannak, ahogy neki tetszik, imádja a kényeztetést és a többi cicától is elvárja a tiszteletet.

Mani

Szeret mindenféle tornamutatványokat végezni és lehetetlen pózokban aludni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!