Állatvilág

2017.08.13. 16:30

A leghíresebb jószágok - Állatok, amelyeknek sikerült népszerűséget szerezniük

Az állatok között is vannak sztárok, egyes példányok azért kerültek a reflektorfénybe, mert gazdájuk híresség, mások viszont elbűvölő vagy éppen különös kisugárzásuk miatt kerültek az újságok hasábjaira. Most összegyűjtöttünk néhány ismert állatot!

Laci Patrícia

Alábbi listánkban olyan élőlények szerepelnek, melyeket a világ több pontján is rengetegen ismernek, íme!

A zsémbes cica

Az internet elsőszámú befutott sztárja egyértelműen Grumpy Cat (magyarul: zsémbes macska). A cica mogorva arckifejezésével vált a világ egyik legismertebb állatává. A cicusnak lefelé görbülő a szája, a homloka pedig úgy áll, mintha mindig összevonná a szemöldökét. Grumpy Cat 2012-ben robbant a köztudatba, amikor gazdájának testvére kiposztolta a cica fotóját az egyik közösségi portálra, sok internetező megkedvelte a macska különös arcát, így végül mémmé is vált.

Az internetnek hála, Grumpy Cat igazi sztárrá vált, a cica az Egyesült Államokban él
Fotó: Shutterstock

George Clooney malaca

George Clooney színész egy vietnámi malac gazdája volt sokáig, Max annyira közel került a sztárhoz, hogy még egy ágyban is aludtak! Sőt, Max egyszer még a színész életét is megmentette, amikor egy földrengés idején röfögésével felébresztette. Sajnos, a vietnámi malac elpusztult még 2006-ban. Max összesen 18 évig volt a színész házikedvence.

A leghűségesebb kutya

Tokióban a Shibuya vonatállomáson áll egy akita inu bronzszobor, amelyet egy megható legenda miatt állítottak még fel. Hachikot 1923-ban fogadta örökbe Ueno professzor, aki az egyetemen tartott előadásokat. A hűséges kutyus minden reggel elkísérte gazdáját a vonatállomásra, délután pedig ugyanott fogadta. Így telt el minden nap egészen 1927-ig, amikor soha többé nem tért vissza a gazda, ugyanis a professzor egy előadása alatt szívrohamot kapott, s életét vesztette. A kutya ezután még 9 évig tért vissza minden nap reggel és délután a vasútállomásra, s várta a gazdáját. 1935-ben Hachikot holtan találták azon a helyen, ahol hűségesen várt.

Erzsi, a budai úrinő

Az ország egyik legismertebb háziállata Erzsi, a brit rövidszőrű cica. Erzsike története igen kalandos, ugyanis egyszer megszökött a gazdájától, Homonnay Gergelytől. Gergely pánikolva kereste cicusát, sőt, még egy Erzsi, gyere haza! nevű Facebook csoportot is alapított, szerencsére néhány nap után meg lett a cicus, azonban Gergely továbbra is aktív maradt a Facebookon, persze Erzsébet nevében osztja meg a vicces vagy kritikus posztjait. Gergely írásait szívesen olvassák a rajongók, sőt, azóta már egy könyvet is megjelentetett a cica életéről, s már készül a kötet második része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!