Állatvilág

2016.05.05. 14:34

Hagyjuk a fiókát!

FMH-információ - A belterületen, városokban élő madarak költési időszakára tekintettel a szakemberek kérik: senki se szedjen össze fiókát!

FMH-információ

„Fiókát találtam, mit tegyek?” – kapják a gyakori kérdést a madárvédelemben dolgozók telefonon. A bejelentésekre a szakemberek a legtöbbször azt felelik: hagyja ott a jó szándékú megtaláló a kis madarat. Inkább figyeljék meg és csak akkor gyűjtsék be, ha sérült, illetve nem etetik a szülők! – hívja fel a figyelmet Bukor Zoltán, a MME Fejér megyei titkára.

– Sokszor több ember is kell a befogáshoz, ekkor teljesen fölösleges megfogni őket, hiszen egészségesek, csak még fiatalok, de önálló életre képesek lesznek kisebb szülői segítséggel. Csupasz, nagyon fiatal fiókával kezdeni kell valamit, ilyenkor legjobb, ha visszateszik a fészekbe, illetve jelezzük, hol találtuk. Befogadóhely a Vadmadárkórház és az MME, de csak a sérült és rászoruló madarak esetében. Nagy vihar után sok a rászoruló madár, ekkor mi is készülünk a madarak megsegítésére – mondja a titkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!