Kutya műtét után - mit tehet a gazdi?

2017. január 06., 13:22 szerző: S. Töttő Rita
komment
Sokan tanácstalanok, mit kell, lehet tenni egy kutyával műtéti beavatkozás után. Íme néhány tipp:
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

1. A legfontosabb számára a nyugalom, a pihenés. Biztosítsunk neki olyan helyet, ahol erre lehetősége van.

2. Ha altatásban végezték a műtétet, első nap ne igyon, egyen, mert félrenyelhet és megfulladhat.

3. Óvjuk a sebét, akár kötéssel, ruhával, nyaktölcsérrel. Ne engedjük, hogy a gyógyulási időszak kezdetén, amikor elkezd viszketni a seb, hozzáférjen.

4.  A legtöbb kutya hamar, már másnap képes rá, hogy apró sétát téve elvégezze a dolgát. Legtöbbször nem kell emelgetni, pelenkázni.

5.  Daganat eltávolítás  után jól jön neki a plusz C-vitamin (amit normál esetben maga is elő tud állítani, de ilyenkor érdemes pluszban segíteni) és egyéb erősítők, regenerálók.

6. Az első napokban bágyadt lesz és fájdalmai lesznek. Készüljünk fel fájdalomcsillapítókkal és ha tehetjük, legyünk mellette sokat.

7. Műtét után másnap, ha csak az orvos máshogy nem rendeli, már kínálhatjuk vízzel. Vigyük oda neki többször is egy nap. Ugyanez az étellel is, többször adjunk neki keveset. Szüksége van az energiára.

8. Figyeljük a közérzetét és a sebét: ha néhány napon belül jobb kedve van, figyelmes, eszik, iszik, nem panaszkodik, akkor szépen gyógyul. Ha a sebgyógyulás idején szétreped a varratoknál, vérzik, akkor azonnal vigyük vissza az orvoshoz.

S. Töttő Rita

2017. január 06., 13:22 szerző: S. Töttő Rita

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...