Állatvilág

2014.10.05. 10:59

Kutyapiknik a Palotavárosban

Székesfehévár – Még a nap is kisütött, amikor elkezdte rendezvényét vasárnap a kutyapiknik, melyet a FEMA állatvédő egyesület szervezett a Palotavárosban.

S. Töttő Rita

Ahol a gazdi és egy kis mező is található, ott egy kutya már egészen biztosan jól érzi magát. Éppen ezért lehettek boldogok vasárnap a kutyapikniken résztvevő két- és négylábúak is, akik számos izgalmas program közül választhattak.

Pásztori Edina Zselét, Kustán Karolina pedig Nellit hozta el a kutyapiknikre (Fotó: a szerző)

 

Az eseményt több hetes csúszással végre sikerült megrendeznie a FEMA állatvédő egyesületnek, s még az időjárás sem babrált ki velük. A családi programok mellett – amely leginkább a gyerekeknek kedvezett a lovakkal, pónival, ugrálóvárral, lufiárussal – igazi kutyás feladatokra is vállalkozhattak a gazdák. Nyakas Gábor kutyakiképző segített például azoknak a „párosoknak”, akik szerették volna megtanítani valamire vagy éppen leszoktatni valamiről kedvenceiket. A megnyitón Farkas László, önkormányzati képviselő, a rendezvény fővédnöke rávilágított egy kényes témára:

-  Sűrűn lakott városrész ez, ahol több mint 20 ezer ember él. Sajnos gyakran feszült a viszony a kutyatartók és nem kutyatartók között, amelyen mindenképp változtatni kell. Sok kivetett, sérült kutyát találunk. A FEMA pedig arra szentelte magát, hogy ezeket az állatokat összegyűjtse, megmentse – mondta, és egy ismert idézettel zárta sorait: „Minél jobban megismerem az embereket, annál jobban megszeretem az állatokat ”

Bíró Zsolt, a FEMA egyik vezetője is azt szorgalmazza, éppen a kutyapiknik megszervezésével, hogy kerüljünk kicsit közelebb ahhoz az éles határvonalhoz, amely a kutyások és nem kutyások között húzódik. – Próbáljuk meg kicsit satírozni, tompítani ezt a vonalat, hogy még élhetőbb legyen a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!