Állatvilág

2016.09.30. 17:30

Ellep minket a büdös - Poloskainvázió van

Nem jelentenek veszélyt, inkább csak kellemetlenséget okoz a jelenlétük. Nincs természetes ellenségük, még a madaraknak sem kellenek a büdösbogarak , vagyis a poloskák. Idén különösen sok van belőlük.

Buthy Lilla

Ellepték az országot a poloskák, mármint a rovarok: a városokban, lakásokban és a kertekben is elszaporodtak, szakértők szerint az első fagyokig, október végéig kell elviselnünk a nemkívánatos társaságukat.

A tél közeledtét érzik, ezért van az, hogy melegebb helyet, menedéket keresnek maguknak, ahol majd áttelelhetnek. Berepülnek az ablakon, vagy a ruhánkon épp mi magunk visszük be őket az otthonunkba.

Legnagyobb bűnük a sokakban ellenérzést keltő külsejük és a szörnyű bűz, amit magukból árasztanak, ha veszélyt éreznek - vagy, amikor különféle mechanikus védekező módokon megpróbálunk megszabadulni tőlük. A szak-értők szerint az irtásuk , gyérítésük szinte lehetetlen, az állatok sem ritkítják az állományukat, egyedül a vizet és a hideget nem szeretik. Így hát maradnak a preventív lépések: szúnyoghálóval és a lehetséges bejutási útvonalak, rések betömködésével.

A bosszantó poloskák (legyen az akár mezei, zöld vándor, kelet-ázsiai márványos, bogyómászó vagy címeres) egyébként sem az emberre, sem más állatra nem jelentenek veszélyt, a poloska nem ragadozó rovar.

A növényekben, mezőgazdasági területekben és a kiskertekben viszont kárt tesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!