Állatvilág

2017.02.22. 15:59

Százötven éve nem volt ennyi magyar zsiráfbébi

Budapest - Zsiráfrekordról számol be a Fővárosi Növény-és Állatkert: év eleje óta már három zsiráfbaba is született. Ennyi kis zsiráfjuk 1868 óta nem volt egyszerre.

Kocsis Noémi

1868 óta összesen 34 zsiráfborjú született a budapesti állatkertben, de most először fordult elő, hogy egy naptári éven belül három is a világra jött - tudósít a szervezet honlapja. A január elsejei születésű - közönségszavazáson nevet nyert - Sauda mellett nemrégiben még két jövevénnyel gyarapodott a zsiráfcsapat.

Jelenleg három felnőtt, szaporodóképes nőstényük van, s mindegyiküknek volt már korábban is utódja. A január elsején született borjúnak a legidősebb anyaállat, a 21 éves Santana adott életet, de már akkor lehetett tudni, hogy a másik két nőstény is vemhes.

Február 15-én előbb a 10 éves Ingrid, majd néhány órával később a nála bő fél évvel fiatalabb Sandra is világra hozta a maga utódját. A legutóbbi jövevények nemét még nem sikerült kétséget kizáróan kifigyelni, így nevet is csak ezután fognak kapni. Mind az egyhetes (de már így is embermagasságú) apróságok, mind a többi zsiráf is korlátozás nélkül látható az állatkertben.

Az első pesti zsiráfborjú 1868-os születésével a budapesti állatkert– London (1838), Párizs (1852) és Bécs (1858) után – a negyedik volt a világon, ahol zsiráfutód jött a világra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!