Állatvilág

2015.03.29. 14:00

Noémi "beleszeretett" pártfogoltjába

Majdnem meghatározhatatlan típusok keverednek Lírában, de kopó-szerűség és terrier gyanús a dolog. Mindenesetre az ifjú menhelyi kutyus bájának és eszének köszönhetően nem rég ideiglenes gazdához került a Herosztól.

S. Töttő Rita

Nagy Noémi fogadta őt be, azzal a céllal, hogy szocializálja, neveli, s ennek köszönhetően a gazdához kerülési versenyben is nagyobb eséllyel indul.

Az állatotthon szigorú feltételekkel választ egyébként ideiglenes gazdákat, akik nagy gonddal és szeretettel készítik fel az ebeket az ember melletti életre. Ámde a sors és az érzelmek, Noémi és Líra esetében, közbeszóltak – az élet már csak ilyen.

Az ifjú hölgy ugyanis „beleszeretett” kedves pártfogoltjába, s nehezére esett volna továbbadni őt bárkinek is. Ezért inkább úgy döntött, ő maga fogadja örökbe a kiskutyát.

Nagy Noémi és Líra – már hazafelé készülődnek, véglegesen! (Fotó: a szerző)

– Nagyon kedves, aranyos és okos kutya, s úgy döntöttünk, hogy megtartjuk őt – árulja el Noémi, miközben épp „lepapírozzák” az ügyletet a menhelyen. Líra farkcsóválva veszi tudomásul a döntést, s nem is tudja, mekkora szerencséje van.

Aki szeretne részt venni az ideiglenes örökbefogadó programban, megismerkedhet a lehetséges ebekkel időjárástól függően, de szinte minden vasárnap délben, amikor az önkéntesek kutyasétáltatást szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!