Állatvilág

2016.07.22. 12:10

Teendők, mielőtt panzióba adjuk a kutyát

Nyaralásra megy a gazdi, de nincs hová tenni a kutyust? Íme a tipp, hogyan panzióztassuk kedvencünket! Győrfi Henriett, fehérvári kutyakiképző tanácsai következnek:

S. Töttő Rita

1. Mindenekelőtt olyan panziót válasszunk a kutyánknak, amely leginkább hasonlít a hétköznapokban megszokott tartási szokásainak. Kertben egyedül tartott kutyák számára megfelelőbb a kenneles tartás, míg lakásban tartott kedvenceink családi panzióban vagy angolszász típusú panzióban érezhetik magukat jobban.

2. Ha kiválasztottuk a panziót, ismerkedjünk meg a panzió dolgozóival, győződjünk meg szakértelmükről, hozzáértésükről.

3. A panziót érdemes személyesen is felkeresni és saját szemünkkel meggyőződni róla, hogy valóban megfelelő-e a kedvencünknek.

Győrfi Henriett egy kutyussal

4. Mielőtt panzióztatásra kerül sor, beszéljünk az állatorvosunkkal, hogy milyen védőoltásokra lehet szüksége a kutyánknak és ezeket legkésőbb a panzióba érkezés előtt 2 héttel adassuk be a kutyánknak.

5. Mielőtt hosszabb időre otthagyjuk kedvencünket a panzióban, érdemes egy napközit kérni, hogy kutyánk megismerkedhessen a hellyel, a helyi szokásokkal és a gondozókkal. Így legközelebb már otthonosabban fog mozogni, könnyebb lesz az elválás a gazditól.

6. Ne felejtsük el megadni az elérhetőségünket, illetve ma már minden panziótól kérhetünk képet kutyánk mindennapjairól, így láthatjuk, hogy kedvencünk a távollétünkben miként érzi magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!