Állatvilág

2016.11.18. 10:00

Tiszta Lassie hazatér: Szerbia felé halad az elszökött whippetlány

Sukoró - Nagy erőkkel keresik szinte már az egész országban Lolát, Berkényi Tamás állatorvos és családja kutyáját, aki a jelek szerint szerencsére még él

S. Töttő Rita

Ahogy azt megírtuk, a Vadmadárkórház vezetője nem rég vett magához egy 2 éves whippet agarat, aki egy sajnálatos esetnek köszönhetően megszökött otthonról. A kutyus még nem ismerte a környéket és új gazdáit sem, egyszerűen csak nekiindult a világnak, amikor véletlenül nyitva felejtették az ajtót a házban. Eltűnése után mozgósítottak minden ismerőst és állatbarátot, hogy aki látta, jelezze nekik.

 

Lola, mikor még Berkényiék kislánya sétáltatta (Fotó: Facebook/Lauschmann Ildikó)

Először, az eltűnése utáni napon látták Gárdonyban, majd ezt követően Baracs és Nagyvenyim között bukkant fel a Duna parton. Csütörtökig még voltak hírek róla, pénteken azonban még senki nem jelezte, hogy látta volna – árulta el megkeresésünkre Berkényi Tamás. Felesége, Ildikó hozzátette: a Duna mentén már mindenki - önkormányzatok, gyepmesterek, erdészek, vadászok, állatvédők – tudnak arról, hogy keresik a kutyust, a határnál pedig szintén figyelik a kerítés mentén. Ma pedig már jutalmat is kitűztek a megtalálónak, hátha így még nagyobb az esélye annak, hogy megtalálják.

Fotók: a család

A család egyébként azóta úgy döntött, hogy ha sikerül megtalálni Lolát, visszaadják külföldi tenyésztőjének, akihez egyébként szerintük tart a kutya.  A whippet ugyanis abba az irányba indult el, ahonnan őt hozták – Szerbiába. A régi gazdi maga is nagyon várja a híreket és reménykedik, hogy meglesz a kutya – tette hozzá állatorvos gazdája. Lola eltűnése óta számos jéghideg éjszaka telt el, de jó jel, hogy még mindig vannak hírek róla. Minden segítség számít, így aki hallott róla vagy látta, jelezheti a hírlapnál is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!