Állatvilág

2017.02.16. 17:25

Vége az idénynek - Lék alól már csak a partról lehet horgászni

Dinnyés - Lék alól már csak a partról lehet horgászni, de valószínű azt sem sokáig - jön a tavasz. Az enyhülő időjárás sportolásra alkalmatlanná tette a Velencei-tó jegét, így a lékhorgászat is csak közvetlen a part közelében volt űzhető.

Lovász Lilla

- Ez nagyban nehezítette a süllő fogásával próbálkozók helyzetét, s csak kevesen vállalkoztak erre a fajta horgászatra. A kitartóbbak közül néhánynak kedvezett a szerencse, ők fogtak egy-egy példányt a jelenleg legnépszerűbb ragadozó halunkból - mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

Halász István budapesti horgász korábban csukákat, majd süllőket fogott a part közeli lékekből Fotó: Lovász Lilla

Hozzátette, mivel további enyhülést jósolnak a meteorológusok, várhatóan az elkövetkező napokban is tilos lesz a jégre lépni. A szakember felhívta a horgászok figyelmét, hogy a tavalyi fogási naplók leadási határideje február 28-a: - Eddig az időpontig mindenképp érdemes a naplókat megfelelően kitöltve eljuttatni valamelyik horgász egyesülethez. A késve leadott fogási naplók tulajdonosai már csak emelt áron juthatnak hozzá az új állami jegyhez és fogási naplóhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!