Bakonykuti

2016.09.06. 16:35

A falu így ünnepelt

Bakonykúti - Protokolltól mentes, családias jellegű rendezvényen emlékeztek meg a faluban állami ünnepünkről és idézték fel az egykori kúti búcsúk vidám hangulatát.

B. Kiss László

A máskor csendes falu Petőfi utcáját augusztus 20-án kora délelőtt jókedvű, hangos gyerekzsivaj verte fel. A szülők az utcában lakó Varga Sándoréknál szorgoskodtak, a lecsóhoz készítették elő az alapanyagokat, a hölgyek: Adrien, Judit, Marcsi és Nóra az új kenyér tésztáját dagasztották. Kora délután Szabó Zsolt irányításával a Kúti Kocsma előtti rendezvény helyszínére került a hordozható kemence is, így már minden készen állt az új kenyér sütéséhez - számolt be lapunknak Marics József polgármester. Már jóval a meghirdetett kezdési időpont előtt gyülekeztek a kocsma előtti téren Bakonykúti lakói és az idelátogató vendégek. Kis batyukban hozták a harapnivalót, a finom édes és sós sütiket, de a jóféle italok sem hiányoztak. A rendezvény nyitásakor a kemencébe került az új kenyér tésztája, majd a Stikers zenekar háromórás nagysikerű koncertje következett. Mindenki nagy izgalommal várta, hogy milyen is lesz az új kenyér, és amikor Teri néni felszelte, a jelen lévők nagy tapssal jutalmazták a készítőit. De nemcsak szemre lett szép a kenyér, hanem az íze is finom volt, amelyről mindenki meggyőződhetett, mivel a kenyeret készítő hölgyek valamennyi vendéget megkínáltak egy darabkával. Közben bográcsban lecsó és hagymás bab készült, ebből is jutott mindenkinek, a kemencében pedig a kenyér után lángos is sült. A koncertnek este kilenckor vége lett, de a vendégek még hosszan, az éjszakába nyúlóan beszélgettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!