Belföld

2010.03.09. 05:43

Visszaállamosítást, felelősségre vonást!

Székesfehérvár - A köztulajdon újbóli államosítását, a korrupcióban érintettek felelősségre vonását, új munkahelyek teremtését tűzte ki célul a Munkáspárt.

Tribolt Lajos

Nem akartak hosszú kampányt, ezért csak most kezdte országos körútját Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. Első útja Székesfehérvárra vezetett. Nem véletlenül éppen a Nőnapon. Elmondta, hogy ma is van még mit tenni a nők érdekében. Hiszen a munkaerőpiacon ma sincs valódi esélyegyenlőség és a bérekben is le vannak maradva mintegy 20 százalékkal.
A Munkáspárt választási célkitűzései közül a politikus kiemelte a mai kormány leváltásának szándékát. Ám hozzátette, hogy nem egyszerűen elitváltás kell, hanem új emberek a parlamentbe. Több kis- és középvállalkozó, pedagógus, orvos. Nem szabad csak gazdagokra bízni az ország ügyeit - jelentette ki.
- A Munkáspárt államosítást akar, számonkérést és munkahelyteremtést - folytatta. Kifejtette, hogy az erőműveket, áram- és gázszolgáltatókat, a Mol-t, a vasúti teherszállítást újra állami kézbe kell venni, mégpedig olyan áron, amilyenen privatizálták őket. Ugyanez vonatkozik az OTP-re is. A számonkérést is fontosnak nevezte, mert a tolvajoknak nem a parlamentben, hanem a börtönben van a helyük. Az államnak munkahelyeket kell teremteni. Alkotmánymódosítással elérni, hogy az első munkahelyhez jutás állampolgári jog legyen. Ugyanúgy, mint az első lakáshoz jutás joga. Ez utóbbihoz állami lakásépítési program szükséges.
Thürmer Gyula a Nőnapon azt is kiemelte, hogy a nőknek egyenlő esélyt, egyenlő bért kell kapniuk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!