Belföld

2010.05.16. 13:37

Eddig 150 bejelentés Fejérben, 3000 homokzsákot osztott ki a katasztrófavédelem

Székesfehérvár - A Fejér megyében működő tűzoltóságokra vasárnap 14 óráig a viharral összefüggésben mintegy 150 bejelentés érkezett a megye legkülönbözőbb területeiről; a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei homokzsákokat osztanak a vihar által érintett települési önkormányzatok munkatársainak - mondta el Koltai Zsolt tűzoltó őrnagy, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese vasárnap az MTI-nek.

MTI

A viharos időjárással összefüggésben érkezett bejelentések mintegy 70-80 százaléka fakidőlésről szólt, mintegy 20-30 százalékban pedig vízszívattyúzást kértek a bejelentők; pontos adatokat várhatóan vasárnap este tudunk mondani - mondta el az ügyeletes tiszt.

Koltai Zsolt rámutatott: a fakidőlés miatti bejelentések igen változatosak voltak; kértek segítséget utakra, vasúti sínre, villanyvezetékre, vasúti felsővezetékre, kerítésre dőlt fák eltávolítása érdekében.

A bejelentéseket súlyossági fok és időrend szerint folyamatosan rangsorolják, a megyében működő tűzoltóságok minden egysége jelenleg is a károk elhárításán, illetve felszámolásán tevékenykedik; s folyamatosan vonulnak egyik helyszínről a másikra.

"A bejelentések alapján nem ritkán sajnos nehéz megítélni, hogy egy-egy helyszínen mennyire súlyos a helyzet, így pontos összefoglalásra kérjük a bejelentőket" - mondta Koltai Zsolt.

Az őrnagy közölte: a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei a megyei raktárkészletből eddig mintegy 3000 darab homokzsákot osztottak ki a víz elleni védekezés érdekében Mór és Bakonycsernye önkormányzatok munkatársainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!