Belföld

2010.06.25. 12:30

Egymillió homokzsák Ukrajnától

FMH - Megérkezett annak az egymillió homokzsáknak az utolsó tétele is Nyíregyházára, amelyet az ukrán kormány az árvízi védekezéshez ajánlott fel Magyarországnak.

MTI

Dányi Béla polgári védelmi ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőhelyettese pénteken elmondta: a teljes adományból 600 ezer homokzsák másfél héttel ezelőtt érkezett a térségi katasztrófavédelem Nyíregyházához közeli, kőlaposi bázisára.
Az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériuma által küldött pénteki szállítmány 400 ezer homokzsákot tartalmaz, amely kamionon érkezett Nyíregyházára - közölte az igazgatóhelyettes.
Dányi Béla hozzátette: azért esett a választás a nyírségi nagyvárosra, mert viszonylag közel fekszik a magyar-ukrán határhoz. Az ezredes tájékoztatása szerint a zsákokat egyelőre a kőlaposi bázison tárolják, az adomány további sorsáról az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság dönt.
Az átadáson megjelent Ivancho Ivan, Ukrajna főkonzulja is, aki a Szabolcs Online-nak elmondta: országa kész a további segítségnyújtásra. Ennek részleteiről későbbre ígért tájékoztatást a főkonzul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!