Belföld

2010.06.07. 11:30

Gyorssegélyt kapunk Romániától

FMH - Az árvízhelyzet súlyosbodása miatt Románia újabb, vissza nem térítendő gyorssegélyt küld Magyarországnak, 166 ezer euró értékben.

MTI

Bukarestben Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter bejelentette: a hétfői kormányülést követően a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeit képviselő, az árvíz sújtotta Magyarország támogatását kezdeményező tárcavezető elmondta: az első gyorssegélyt május 30-án hagyták jóvá, akkor 200 ezer homokzsák küldéséről döntöttek. Azóta Magyarország helyzete súlyosabbá vált - mondta Borbély László -, ezért a hétfői kormányülésen további 300 ezer zsák adományozásáról fogadtak el határozatot.
A homokzsákok a Román Vízügyi Hatóság tartalékalapjából származnak. A segély csomagolását és szállítását a román belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága, valamint a Román Vízügyi Hatóság finanszírozza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!